AcasăNewsTeodor Baconschi: Adevarata izolare a Romaniei abia a inceput

Teodor Baconschi: Adevarata izolare a Romaniei abia a inceput

Teodor Baconschi considera ca abia cum incepe izolarea politica a Romaniei, dand exemplu anularea vizitei ministrul de extern francez, socialistul Laurent Fabius.

Fostul ministru de externe Teodor Baconschi nu este foarte increzator in privinta modului in care Romania este vazuta in strainatate, anuntand ca adevarata izolare a tarii pe plan extern abia incepe, motivand ca acest lucru a fost cauzat de instabilitatea politica si actiunile USL.

„In 2012 – si suntem de abia in august – Romania a avut patru ministri de externe.  Am spart orice norma in materie de instabilitate politica. Derapajele grave de la standardele democratiei functionale ne-au singularizat negativ in lumea euro-atlantica unde ne facusem loc atat de greu. Niciun sef de stat, de guvern sau de diplomatie occidentala nu a mai venit la Bucuresti in ultimele luni. Am primit in schimb, de la Bruxelles, Londra, Berlin sau Washington admonestari de o maxima severitate, avertismente, cartonase rosii. Comisia Europeana, Parlamentul European, Consiliul Europei, Comisia de la Venetia s-au pronuntat in termeni foarte critici asupra cavalcadei de abuzuri prin care USL a incercat sa confiste, in folos partizan, institutiile statului de drept”, a scris Teodor Baconschi pe blogul personal.

Acesta a adaugat ca, desi Romania a fost admonestata de catre politicienii straini, liderii USL ignora avertizarile, facand-se ca aceastea nu sunt reale.

„In prezenta acestei realitati negative, USL se face ca ploua, desi seceta diplomatica la care au condamnat tara noastra a compromis orice recolta geopolitica normala, suspendand capacitatea Romaniei de a-si fructifica avantajele nationale, regionale si comunitare.
Liderii actuali ai USL au atacat grosolan  mari puteri prietene – precum Germania sau SUA – si au prezentat reactiile lor drept ingerinte nepermise in <<treburile noastre interne>>. Dupa ce sustinuse, din opozitie, ca Traian Basescu e izolat international, USL a incercat sa prezinte reactiile Occidentului fata de situatia pe care a generat-o de cand a preluat puterea doar ca pe o forma de solidarizare a PPE cu PDL”, a adaugat Teodor Baconschi.

Desi USL ignora aceste fapte, Teodor Baconschi observa ca situatia Romaniei pe plan extern s-a schimbat dramatic, urmand chiar un nou val de izolare.

„Ma intreb atunci de ce tocmai si-a anulat vizita la Bucuresti socialistul Laurent Fabius, ministrul francez de externe? Adevarata izolare internationala a Romaniei abia a inceput. Ea este opera USL, insa factura va fi platita de toti romanii, indiferent de ce sau daca au votat la referendumul din 29 iulie”, a incheiat Teodor Baconschi.

author avatar
Ionut Zgimbau
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger