AcasăNewsTentativa de revolutie globala

Tentativa de revolutie globala

La Roma, protestatarii s-au cam incins, atacand bancile si incendiind masini

Miscarea „Occupy Wall Street” s-a extins sambata in numeroase orase din lume, in urma apelurilor lansate de grupul Anonymous la miting pasnic global.

La Roma, protestatarii s-au cam incins, atacand bancile si incendiind masini

La Roma, mitingul impotriva ocultei financiare a lumii n-a avut urmari pasnice. Grupuri de persoane neidentificate au spart geamurile unor banci si au incendiat masini. 70 de persoane au fost ranite, dintre care trei grav. Un semnal ingrijorator pentru guvernanti este faptul ca protestatrii au ars steagul UE, ca grecii, tocmai cand liderii s-au intrunit sa salveze uniunea de la dezastru economic. Ziua mondiala de protest a scos 60.000 de protestatari la Madrid, 20.000 la New York, cel mai mare protest din SUA din cadrul miscarii „Occupy Wall Street”. Alte 80 de tari, printre care si Romania, s-au alaturat miscarii, dupa „fortele” proprii. In total, 951 de orase din SUA, America Latina, Europa, Asia, Africa, au contribuit la rebeliune. La Londra, protestatarilor li s-a alaturat si fondatorul Wikileaks, Julian Assange.

Mare… fas in  Piata Unirii

Anuntata cu mare tam-tam pe internet, actiunea  „Sa ocupam Piata Unirii” a adunat sambata pe 25-30 de metri patrati  din parcul Unirii cateva zeci de bucuresteni. Inconjurati de o banda de plastic a Jarndarmeriei, intr-un tarc, protestatarii s-au chinuit zeci de minute sa asambleze scheletul a ceea ce trebuia sa fie cortul lor de campanie.  In paralel, ceilalti zece colegi ai lor  confectionau pancarte cu inscruptii gen „Sclav nemultumit”, „Am 30 de ani si datorii pentru 100”,  „Fericirea nu se cumpara” etc.  Actiunea s-a finalizat cu participarea a circa 50 de participanti, confirmand zicala „Mamaliga romaneasca nu explodeaza”.

author avatar
National
231 afisari

1 COMENTARIU

  1. suntem cei mai dezbinati, lasi, si carcotasi pamanteni.
    obedienta si fatarnicia fac casa buna cu romanul.
    pacat de frustrarile acumulate.
    avem opinii numai dupa perdea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger