AcasăNewsTentativă de omor într-o școală din Galați. Elev de 13 ani, înjunghiat...

Tentativă de omor într-o școală din Galați. Elev de 13 ani, înjunghiat de mai multe ori de un coleg

Un elev de 14 ani de la o şcoală din judeţul Galaţi şi-a înjunghiat, marţi, un coleg de 13 ani de mai multe ori. Fapta sa este încadrată la tentativă de omor.

Adolescentul avea asupra sa un briceag, pe care l-a scos în timpul unui conflict, care a izbucnit în pauza dintre orele de curs.

Adolescentul și-a înjunghiat colegul cu un briceag

Totul s-a petrecut marți, în jurul prânzului, în Școala Gimnazială de lângă Movileni, o comună aflată în proximitatea orașului gălățean Tecuci. Protagoniști sunt doi elevi, de 13, respectiv 14 ani, din clasele a VII-a şi a VIII-a.

În timpul conflictului dintre cei doi, elevul de 14 ani ar fi scos din buzunarul pantalonului un briceag, cu lungimea totală de aproximativ 13 cm şi l-ar fi lovit pe celălalt elev în zona abdomenului, provocându-i leziuni.

Minorul de 13 ani a fost transportat de către mama sa la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci, pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar, la scurt timp, a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, „Sf. Ioan”, Galaţi, unde a rămas internat.

Victima a fost internată în spital

Sindicatul Europol a transmis că agresorul i-a aplicat victimei repetate lovituri la nivelul toracelui, antebraţului şi hemitoracelui până când s-a prăbuşit la pământ.

„Dacă iniţial fapta a fost încadrată ca fiind infracţiune de loviri şi alte violenţe, din cauza gravităţii loviturilor, fapta va fi reîncadrată ca tentativă la omor. Aşteptăm de această dată ca părinţii să formuleze plângeri penale împotriva poliţiştilor pentru că nu au desfăşurat activităţi preventive cum au realizat colegii de la Ilfov”, au mai transmis sindicaliştii.

La acest moment se analizează oportunitatea schimbării încadrării juridice a faptei in tentativa la infracțiunea de omor, împrejurare in care dosarul va fi preluat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

205 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri