AcasăNewsTensiune maxima: Un lansator de rachete nord-coreean plasat in pozitie de tragere!

Tensiune maxima: Un lansator de rachete nord-coreean plasat in pozitie de tragere!

Lumea intreaga e cu ochii pe situatia din Coreea de Nord. Ingrijorarea oficialilor marilor state ale lumii a crescut dupa ce s-a aflat ca Phenianul a plasat un lansator de rachete in pozitie de tragere.

Guvernul nipon este in stare de alerta, avand informatii conform carora Coreea de Nord a amplasat un lansator de rachete in pozitie de tragere, existand temeri ca Phenianul ar putea lansa, in orice moment, o racheta balistica, conform The Sun.

Inca de zilele trecute, ministrul japonez al Apararii a anuntat ca au fost instalate rachete tip Patriot la Tokyo, pentru a contracara un eventual atac din directia Phenianului. De asemenea, armata nipona a fost autorizata sa intervina pentru a riposta fata de orice atac nord-coreean care ar ameninta teritoriul nipon. De asemenea, au fost amplasate sisteme de interceptare si in sudul tarii.

Oficialii americani urmaresc indeaproape declaratiile si miscarile guvernului condus de Kim Jong Un. Statele Unite „sunt pe deplin pregatite sa faca fata oricarei situatii neprevazute”, a declarat secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, citat de CNN.

Situatia din Coreea de Nord s-a aflat pe agenda discutiilor de la summitul G8. Ministrii de externe au condamnat „in termenii cei mai fermi” atitudinea Phenianului referitor la continuarea programului nuclear si balistic, in ciuda avertismentelor privind incalcarea rezolutiilor ONU. „Retorica agresiva nu face decat sa izoleze si mai mult Coreea de Nord”, au concluzionat diplomatii prezenti la summit, potrivit BBC.

Coreeea de Nord a transmis, la inceputul saptamanii, o avertizare la adresa cetatenilor straini aflati in Coreea de Sud, sustinand ca e bine sa evacueze teritoriul vecin, pentru ca, in cazul izbucnirii unui „razboi termonuclear”, sa nu aiba de suferit.

Citeste si:  Coreea de Nord continua sa ameninte cu un razboi termonuclear. “Strainii sa plece din Coreea de Sud”

Amenintarile liderului nord-coreean ii ingrijoreaza pe liderii lumii, dar nu si pe ei: “Kim e un mic dictator. Sa incerce, il vom distruge!”

Distruge si reconstruieste! Razboiul din Peninsula coreeana, pretext pentru instaurarea noului sistem financiar mondial

Alerta la nivel mondial! Armata nord-coreeana ameninta: “Razboiul ar putea izbucni azi sau maine!”

SUA isi muta distrugatoarele mai aproape de Coreea de Nord

Coreea de Nord negociaza cu arma in mana: “Vom scoate din barlog cainele turbat de la Seul”

569 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger