AcasăNewsTemperaturile caniculare se mentin si in week-end. Capitala va fi sub COD...

Temperaturile caniculare se mentin si in week-end. Capitala va fi sub COD PORTOCALIU!

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Nici vorba sa dispara caldura extrema din peisaj. Atat vineri, dar mai ales sambata si duminica, mai multe regiuni din tara se vor afla din nou sub avertizari colorate in galben si portocaliu, semn ca maximele vor depasi limita de canicula.

Astfel, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis trei atentionari, una valabila pentru ziua de 24 iulie, iar cealalta pentru ziua urmatoare, respectiv pentru sambata, si ultima pentru duminica.

Si, in timp ce vineri temperaturile ridicate se mentin in Banat, sudul Crisanei, mare parte a Oltena, Munteniei, Moldovei, precum si local in Transilvania, zone cuprinse de un Cod galben, cu maxime de 35-37 de grade si chiar 38 de grade, dar izolat, pentru sambata se anunta vreme caniculara in majoritatea tarii.

Mentionam ca specialistii de la ANM au emis, pentru ziua urmatoare, un Cod portocaliu de canicula pentru judetele Bihor, Arad, Timis, Vaslui, Galati, dar si pentru regiunea de campie a judetelor Bacau si Vrancea.

Totodata, duminica vor fi sub Cod portocaliu Capitala, judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, dar si Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vaslui, precum si in zona de campie a judetelor Bacau, Vrancea si Buzau. Maximele vor ajunge, anunta ANM, la 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi „deosebit de accentuat”. Canicula va fi, in ultima zi a saptamanii si in Oltenia, Muntenia, precum si in Moldova si Dobrogea, zone ce se vor afla sub Cod galben.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger