AcasăNewsTemperaturi ridicate in decembrie. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Temperaturi ridicate in decembrie. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

(foto: olix.ro)

Dupa zapezi care nu mai conteneau sa cada si viscolul care a blocat zeci de drumuri, vremea ne surprinde: ne aduce temperaturi mai ridicate decat cele obisnuite.

(foto: olix.ro)

Vremea se va incalzi indeosebi la deal si la munte. Termometrele vor inregistra de la minus 2 grade in Transilvania, la 16 grade in Banat. Serile vor aduce ceata, iar noptile, ploi.

In Capitala, cerul va fi variabil, vantul va sufla slab, iar temperaturile maxime vor fi de 7, poate chiar 9 grade.

Miercuri, a doua zi de Craciun, aduce in nordul Carpatilor Orientali cativa nori si conditii de ploaie, in rest soare. Pe vai si in zonele depresionare dimineata va aparea ceata, iar dupa lasarea serii, va ploua pe arii restranse in Carpatii Occidentali, dar si in nordul Carpatilor Orientali, unde pe langa ploaie, la inaltimi mari, va aparea si ninsoarea.

In vestul tarii, valorile termice se vor mentine peste cele obisnuite, unde vor atinge maxime de 15 -16 grade in Dealurile Banatului. In Transilvania, ceata ar putea persista, iar temperaturile raman modeste, maxime de minus 2 grade la Miercurea Ciuc si de 4 grade la Alba Iulia si Cluj Napoca.

In sudul tarii, mercurul din termometre vor stagna intre 10 si 15 grade. Termometrele nu vor arata mai mult de 8 grade in Craiova, 6 grade la Alexandria si la Giurgiu si 4 grade la Slobozia. Dobrogea va inregistra si ea temperaturi maxime de 11 grade in Constanta si 10 grade la Tulcea, cu aproape 8 grade peste valorile obisnuite ale datei din calendar.

Moldova va fi si ea scaldata de temperaturi ridicate. La Focsani sunt asteptate 3 grade, 7 grade in Galati, Vaslui, Bacau si Iasi si 10 grade la Piatra Neamt.

Ziua de joi aduce maxime de 2 si 12 grade, in dealurile subcarpatice si in sud. Capitala se va bucura de cer variabil, cu unele innorari noaptea si conditii de ploaie. Maxima va fi de 10 grade.

Vineri aduce o  racire a vremii, in special in Moldova. In Bucuresti, maxima se va situa in jurul valorii de 8 grade.

author avatar
Andra Nesu
345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger