AcasăNewsTemperaturi record in Romania! Desi e ianuarie, au rasarit ghioceii!

Temperaturi record in Romania! Desi e ianuarie, au rasarit ghioceii!

(foto: prieteni.ro)

Desi este inceputul lunii ianuarie si se apropie si Boboteaza cand ar trebui sa fie un ger de crapa pietrele, iata ca in Romania temperaturile sunt primavaratice.

 

Primavara a sosit in vestul tarii chiar daca este abia ianuarie. Mateorologii avertizeaza ca de Boboteaza vom avea in jur de 15 grade. In plus, in Timisoara, deja au rasarit ghioceii. Potrivit stirilor ProTv, in Banat, temperaturile au urcat astazi pana la 10 grade, toate parcurile si strazile erau pline,  dupa ce majoritatea oamenilor au iesit la primbare. Daca pana acum credeati ca a fost cald, sa vedeti ce temperaturi vor fi de saptamana viitoare. Agentia Nationala de Meteorologie avertizeaza ca de Boboteaza, in loc de ger, mercurul din termometre va urca pana in dreptul valorii de 15 grade.

Insa, meteorologii spun ca primavara va tine numai pana la mijlocul lui ianuarie, cand vremea se va raci si o sa vina frigul. „In jurul datei de 6, de Boboteaza, vom ajunge la temperaturi si de 15 grade. Nu ar trebui sa ne ingrijoreze, atat timp cat aceste temperaturi nu sunt insotite si de precipitatii lichide abundente”, spun specialistii, potrivit sursei citate. In mod normal, maximele in aceasta perioada nu ar trebui sa treaca de 5 grade Celsius.

author avatar
Andra Nesu
392 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger