AcasăUtileMeteoTemperaturi de vară la început de toamnă. Maxime de 31 de grade...

Temperaturi de vară la început de toamnă. Maxime de 31 de grade Celsius. Vremea pe litoral

vremea

Ne așteptăm la temperaturi maxime fără variații semnificative de la o zi la alta, cuprinse în general între 24 și 28 de grade Celsius, cu valori mai ridicate în regiunile sudice și sud-estice, până spre 30-31 de grade.

Cerul va fi variabil în nordul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest şi Câmpia Română. La începutul intervalului, în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă.

Cer variabil şi senin, pe litoral

Vremea se va răci uşor, valorile termice devenind apropiate de cele normale în această perioadă. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua.

Temperaturile maxime se vor situa între 22 şi 24 de grade, iar cele minime între 15 şi 17 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 şi 24 de grade.

În Bucureşti, cerul va fi senin, cu o temperatură de 30 de grade Celsius. Indicele UV va fi de 5 din 11, vântul va sufla cu 13 km/h, iar temperatura minimă va fi 15 grade Celsius.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică şi în vestul, centrul şi nordul Arhipelagului Britanic, cerul va avea înnorări temporar accentuate, va ploua, mai ales sub formă de aversă, se vor semnala descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor fi însemnate.

În restul continentului, vremea va fi predominant frumoasă, cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în extremitatea sud-estică şi de nord a Europei, dar trecător şi acolo unde vor fi averse.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului în cea mai mare parte a continentului, iar cele mai mari abateri se vor înregistra în regiunile vestice.

author avatar
Andrei Ștefan