AcasăNewsTelefonul folosit la volan: peste 320 de sancțiuni contravenționale în două zile

Telefonul folosit la volan: peste 320 de sancțiuni contravenționale în două zile

Schimbările aplicate Codului Rutier nu s-au lăsat fără urmări. Sute de șoferi care nu au ținut cont de modificările cadrului legislativ ce vizează interzicerea folosirii telefonului mobil și a oricărui dispozitiv mobil în timpul condusului s-au trezit amendați.

Astfel, în primele două zile de la intrarea in vigoare a noilor prevederi legale, adică 12 și 13 octombrie, polițiștii au dispus, în Capitală și în țară, peste 320 de sancțiuni contravenționale. Majoritatea, 310 sancţiuni, totalizând 207.668 de lei, au fost aplicate conducătorilor de vehicule care, „în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, nu au respectat interdicția de a ține în mână sau folosi cu mâinile în orice mod telefonul mobil sau a orice dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

Restul de 17 sancțiuni, în valoare de 9.570 de lei, au fost aplicate conducătorilor auto „care au ținut în mână sau folosit cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mișcare, a telefonul mobil sau orice dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor”, din câte a anunțat luni Poliția Română.

foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger