AcasăNewsTelefonul Copilului - sprijin pentru minori si parinti

Telefonul Copilului – sprijin pentru minori si parinti

Copiii din centrele de plasament pot fi gazduiti de alte familii in timpul sarbatorilor

Reprezentantii Ministerului Muncii au semnat protocolul de colaborare privind Telefonul Copilului, apelabil la numarul 116 111.  Copiii si parintii aflati in dificultate vor fi sprijiniti si orientati catre institutiile ablitate sa le rezolve problemele.

Copiii din centrele de plasament pot fi gazduiti de alte familii in timpul sarbatorilor

In anul 2001, in Romania a fost implementat tel verde 0.800.820.020.00, proiect initiat in baza unui proiect Phare, cu acelasi obiect de activitate. Noul protocol semnat recent reprezinta o continuare a colaborarii cu Asociatia Telefonul Copilului, inceputa in anul 2006. Serviciile oferite in prezent de catre Telefonul Copilului 116 111 sunt urmatoarele:

–         informare si consiliere cu privire la promovarea si respectarea drepturilor copiilor;

–         indrumare catre institutiile in masura sa acorde asistenta necesara;

–         urmarirea modului de solutionare a cazurilor;

–         monitorizarea respectarii drepturilor copilului in urma cazurilor inregistrate si informarea institutiilor abilitate cu privire la problemele intampinate de copii.

Consiliere si sprijin

Cei care au probleme legate de copii sau de parinti e bine sa stie ca, in urma apelarii Telefonului Copilului, autoritatile sau, de la caz la caz, apelantii, au putut afla informatii despre: cazuri de abuzuri asupra copiilor, parinti aflati in dificultate, care aveau nevoie de sprijin material sau financiar, persoane care au cerut si au primit asistenta juridica sau consiliere psihologica. Telefonul copilului poate oferi ajutor si copiilor sau familiilor fara adapost, in functie de spatiile sociale de cazare (azile, centre de plasament) de care dispun autoritatile locale.

Adoptia, ingrijirea si educatia copiilor

De asemenea,  telefonul este util si persoanelor care doresc sa adopte un copil sau sa devina asistenti maternali profesionisti. Totodata, prin apelarea acestui telefon, familiile pot  solicita gazduirea, pe perioada sarbatorilor, a unor copii aflati in centrele de plasament. In acelasi timp, parintii care, temporar, nu pot sa asigure hrana si un acoperis deasupra capului pentru copiii lor, pot cere institutionalizarea minorilor pe durata limitata. Pe de alta parte, parintii pot afla detalii despre inscrierea la gradinita sau la scoala a copiilor lor.

author avatar
Arpad Dobre
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger