AcasăNewsTelecabina din Bușteni se scumpește din nou. Suma enormă pe care o...

Telecabina din Bușteni se scumpește din nou. Suma enormă pe care o plătește o familie cu un copil până la Babele şi înapoi

telecabinaTelecabina din Bușteni se scumpește din nou. Suma enormă pe care o plătește o familie cu un copil până la Babele şi înapoi

Transportul pe cablu a devenit un lux pentru turiştii care vor să ajungă cu telecabina până la Babele.

Tarifele au crescut atât de mult încât o familie cu un copil va cheltui o sută de euro pentru un traseu complet urcare-coborâre.

Prețuri exorbitante la transportul pe cablu

Potrivit site-ului teleferic.ro, un bilet urcare-coborâre de la Buşteni şi până la Babele costă 170 de lei pentru un adult şi 80 de lei pentru un copil cu condiţia ca acesta din urmă să nu fie mai mare de 12 ani. În caz contrar, copilul va plăti bilet întreg, de adult.

Există şi varianta ca turiştii să cumpere doar bilet pentru urcare cu telecabina sau doar pentru conorâre, dar în acest caz tariful este de 90 de lei de persoană, pentru un adult, şi 45 de lei pentru copil.

Dacă doriţi să continuaţi traseul de la Babele la Peştera atunci totul se dublează. Un tichet tur-retur Babele- Peştera costă 140 de lei pentru un adult şi 70 de lei pentru un copil.

Prețuri mai accesibile la Sinaia

Nici la Sinaia biletele pentru transportul pe cablu nu sunt ieftine, dar în comparaţie cu Buşteni, preţurile par mai accesibile. Astfel un tichet tur-retur Sinaia-Cota 2000 costă 60 de lei de persoană pentru un adult, iar un copil ( nu mai mare de 12 ani) plăteşte pentru acelaşi traseu 30 de lei.

Pe tronsonul Sinaia-Cota 1400, biletul este de 20 de lei pentur un adult şi 10 lei pentru un copil, iar tur-retur pe acelaşi traseu biletul este de 35 de lei de persoană pentru adult şi 18 lei pentru un copil.

În cazul în care doriţi să urcaţi cu telecabina de la Cota 1400 până la Cota 2000 biletul este tot 20 de lei/adult şi 10 leii/copil, iar tur retur 35 de lei/adult şi 18 lei/copil.

author avatar
Andreea Vlad
2.475 afisari

6 COMENTARII

  1. Buna dimineata!
    Intrebare: vor sa construiasca alt traseu de telecabina? Ma intreb cat poate sa coste curentul electric,intretinerea si alte cele,avand in vedere ca aceste telecabine(ma refer la tot ansamblul) a fost construit de catre asa zisi comumusti,pe vremea lui Ceausescu….nu inteleg de ce costa asa mult….ar trebui sa nu mai utilizeze nimeni acest mijloc de transport,doua saptamani si sa vedem ce mai au de spus cei care opereaza telecabinele….
    Incredibil….