AcasăNewsTehnologiile care aduc peste un trilion de dolari la economia mondială

Tehnologiile care aduc peste un trilion de dolari la economia mondială

Realitatea augmentată (AR) şi Realitatea virtuală (VR) vor genera un plus de 1,5 trilioane de dolari la PIB-ul global până în anul 2030 şi vor transforma 23 milioane de locuri de muncă.

Ambele tehnologii sunt folosite pe scară largă în mai multe domenii, precum sănătate, servicii şi comerţ, raportul „Seeing is believing” (PwC) arată că Realitatea augmentată va continua să aibă un aport mai mare la PIB-ul global de peste un trillion de dolari, până în anul 2030,  în timp ce Realitatea virtuală va genera 450,5 miliarde dolari. La ora actuală, mai puţin de un milion de locuri de muncă au fost afectate de VR şi AR, dar în următorii zece ani estimările arată că 23 de milioane de joburi vor fi transformate, în special în China, SUA, Marea Britanie şi Germania. Contribuţia programelor de training la acelaşi PIB va creşte cu 294,2 miliarde dolari, în intervalul anilor următori, în timp ce utilizarea AR şi VR în retail va genera un plus de 204 miliarde dolari.

În privinţa serviciilor şi produselor, sumele sunt estimate la 359,4 miliarde de dolari. „Marile economii ale lumii vor beneficia cel mai mult din utilizarea la scară largă a acestor tehnologii. Astfel, contribuţia la PIB-ul SUA ar creşte cu 537 miliarde dolari, cel al Chinei cu 183,3 miliarde dolari, al Japoniei cu 143,2 miliarde dolari, al Germaniei cu 103,6 miliarde dolari şi al Marii Britanii cu 69,3 miliarde dolari”, concluzionează analiştii PwC. (R. Jacotă)

author avatar
National
309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger