AcasăNewsTeatrul Național din București, din nou în doliu. A murit Ioan Onisei,...

Teatrul Național din București, din nou în doliu. A murit Ioan Onisei, directorul general al TNB

Teatrul Național din București, din nou în doliu. A murit Ioan Onisei, directorul general al TNBTeatrul Național din București, din nou în doliu. A murit Ioan Onisei, directorul general al TNB (sursa foto. Facebook/Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti)

O veste grea s-a abătut, joi, asupra Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din inima Capitalei. Directorul general interimar al instituției de cultură, Ioan Onisei, a părăsit lumea celor vii.

Ioan Onisei avea 68 de ani. Și, până să ajungă să facă parte din echipa de conducere a TNB, a fost vicepreședinte al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Preluase funcția de manager interimar al Teatrului Național din Capitală după ce Ion Caramitru a plecat din această lume.

Reprezentanții TNB au făcut publică trista informație prin intermediul unui scurt mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a teatrului aflat la Piața Universității din București.

„Colegii din Teatrul Național ”I. L. Caragiale” din București anunță cu profundă întristare trecerea în neființă a managerului interimar, IOAN ONISEI.

Expert în management cultural, audiovizual, cinematografie și drepturi de autor, consilier al Ministerului Culturii, IOAN ONISEI a ocupat în perioada 2014-2021 funcția de director general adjunct, preluând, după dispariția lui Ion Caramitru, atribuțiile de manager interimar. Întregul colectiv al teatrului deplânge dispariția lui prematură și transmite familiei îndoliate întreaga compasiune. Dumnezeu să-l odihnească!”, sună mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Romașcanu: „A participat, cu discreție și profesionalism, la succesele TNB”

Primul care a anunțat trista veste, aceea că Ioan Onisei a pierit, a fost chiar ministrul Culturii, social-democratul Lucian Romașcanu. „Acum am primit o veste tristă, una din prea multele care au venit din lumea culturii în ultima vreme…

Ioan Onisei, directorul general interimar al Teatrului Național, a plecat dintre noi. 😢
Jurist de profesie a fost un mare susținător al culturii în diversele poziții pe care, cu onoare, le-a ocupat: deputat, vicepreședintele CNA, director general adjunct al TNB de peste 7 ani.
A participat, cu discreție și profesionalism, la succesele TNB, fiind umbra ubicuă a altui mare dispărut, Ion Caramitru.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, a scris Romașcanu, pe aceeași rețea de socializare.

516 afisari

6 COMENTARII

  1. Vaccinul ARNm isi cere tributul pe prostie. Stiri din astea vor deveni ceva banal in perioada urmatoare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger