AcasăNewsȚeapă imobiliară la Cluj. Escrocii au încasat 5 milioane de euro înșelând...

Țeapă imobiliară la Cluj. Escrocii au încasat 5 milioane de euro înșelând sute de persoane. Cum au procedat

baniȚeapă imobiliară la Cluj. Escrocii au încasat 5 milioane de euro înșelând sute de persoane. Cum au procedat

Un bărbat trimis în judecată pentru că ar fi înșelat sute de persoane a continuat să încaseze bani de la oameni care doreau să cumpere o locuință în Cluj-Napoca.

Tentați de prețurile mici, aceștia s-au trezit că apartamentele se află în blocuri pentru care nici măcar n-au fost emise autorizații de construire.

Sute de apartamente s-au trezit și fără apartamente, și cu banii luați

Bărbatul de 36 de ani a fost arestat preventiv, alături de unul dintre complici.

Trei indivizi au fost duși la audieri, iar doi dintre ei au fost arestați preventiv sub acuzația de înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune. Iar în urma perchezițiilor au fost ridicate sume de bani, documente, telefoane mobile și nu mai puțin de 7.000 de cartele telefonice. Toate acestea au fost găsite în casele suspecților și într-un apartament folosit drept birou.

Unul dintre cei doi suspecți s-a folosit de o identitate falsă și s-a prezentat ca fiind șef de echipă, dar și inginer pentru a oferi credibilitate, susțin procurorii. Așa au reușit să convingă oamenii să ofere avans zeci de mii de euro pentru locuințe, cu promisiunea că vor fi predate în cel mai scurt timp. În realitate, construcția blocului a încremenit în timp.

Prejudiciul se ridică la aproape 5 milioane de euro

Printre cei reținuți se află și Traian Floarea Ianson, care între timp și-a schimbat numele în Traian Onuc. În 2017, procurorii l-au trimis în judecată într-un dosar de înşelăciune agravată, fiind identificate peste 130 de persoane care au fost păgubite între anii 2009 și 2016. Prejudiciul a fost estimat la peste 2,2 milioane de euro. După care s-au adăugat și alți păgubiți, aproape 500, și un prejudiciu de aproape 5 milioane de euro.

Atunci, individul a stat în arest 30 de zile, dar a fost eliberat sub control judiciar, cu interdicția de a construi sau de a face tranzacţii care să implice blocurile cu probleme. Însă, acesta și-a schimbat numele și a continuat.

Cei care atunci au crezut că pot cumpăra un apartament în faza de proiect, la un preț mult mai mic, regretă amarnic.

author avatar
Andreea Vlad
903 afisari

3 COMENTARII

  1. CURVA ORDINARÂ de ELENA UDREA, cu EMIL BOC țeapâ imobiliare de miliarde in Cluj

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger