AcasăNewsTaximetristul din Botoşani care se putea "rezolva" pe viaţă. Ce a făcut...

Taximetristul din Botoşani care se putea „rezolva” pe viaţă. Ce a făcut după ce a găsit o sacoşă de rafie cu 40.000 euri în ea

taxi iasi

Un taximetrist din Botoşani a oferit o lecţie de viaţă, după ce a găsit o sacoşă de rafie plină cu bani sub scaunul maşinii.

Constantin Ionescu este şoferul care s-a trezit cu aproximativ 40.000 de euro în mașină. Banii erau într-o sacoșă de rafie și în primă fază a crezut că pasagerul lui și-a uitat în taxi plasa cu ciocolată.

L-a căutat pe proprietarul banilor

După ce a lăsat al doilea client și-a amintit de sacoșa din portbagaj și a mers să vadă ce este în interior. Când a văzut banii a sunat de urgență la dispecerat pentru a anunța și a început să-l caute pe proprietarul banilor.

L-am dus, a coborât, a plătit. Dar el când a urcat a avut o sacoșă de rafie, a pus-o între picioare, sub scaun era. Mi-a plătit, eu am plecat și când mă apropiam de stația din Bucovina, am văzut.

Chiar atunci am avut un client și l-am dus înapoi spre Bazar. Am dus clientul și m-am dus din nou să-l caut pe bătrân, am zis că mă poate mă așteaptă. Imediat a fost.

Nu era. M-am întors în stația din care l-am luat. Vreo 40.000 de euro cred că erau. În momentul în care am anunțat dispeceratul mi-au zis: Bine că ați anunțat, dacă nu apare, mergeți la Poliție.

Și tocmai bătrânul venise și m-au anunțat colegii: vezi că bătrânul te așteaptă. El era în față, eu în spate”, a declarat taximetristul Constantin Ionescu.

S-a ferit de câştig necinstit

În prezenţa a doi colegi taximetrişti, bărbatul a înapoiat sacoşa plină cu bani bătrânului, care i-a mulţumit cu ochii în lacrimi.

„Chiar după ce am dus banii, am avut o familie, veneau din pelerinaj și au uitat un telefon. Eu nu l-am văzut, că acum după ce coboară, eu mă uit. L-am pus acolo și am așteptat să sune. Câștigi azi nemeritat, mâine pierzi mai mult”, a mai spus şoferul de taxi.

author avatar
Andrei Ștefan