AcasăNewsTaximetriștii din zona aeroporturilor, verificați de polițiști. S-a lăsat cu amenzi

Taximetriștii din zona aeroporturilor, verificați de polițiști. S-a lăsat cu amenzi

(foto: Facebook/Politia Română)

S-au dat amenzi de peste 43.000 de lei, în urma unei acțiuni de verificare, derulată de către polițiști, în cazul taximetriştilor aflaţi în zona aeroporturilor din România.

Reprezentanții IGPR au anunțat, duminică, faptul că polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au derulat recent, mai exact în data de 9 noiembrie, o acțiune de control privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” și în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor din România.

Astfel, se precizează în comunicatul IGPR, au fost verificate 189 de autovehicule, dintre care 6 microbuze, fiind legitimate 223 de persoane și aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 43.020 de lei.

Ce sancțiuni s-au dat

Din totalul sancțiunilor, 10 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 56 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 14 la alte acte normative.

Totodată, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare, fiind reținut și un permis de conducere”, a precizat sursa citată.

La aceste activități de control au participat, pe lângă polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi, de la rutieră, și jandarmi, dar și reprezentanți ai Registrului Auto Român.

S-au făcut publice și două exemple de nereguli constatate. Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Aeriene „Henri Coandă” au depistat un autoturism, condus de un bărbat, ce efectua transport alternativ de persoane, având inspecția tehnică periodică expirată din data de 3 noiembrie 2023. Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.305 lei, și i-a fost reținut certificatul de înmatriculare.

De asemenea, tot polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Aeriene „Henri Coandă” au depistat un autoturism, condus de un bărbat care efectua transport de persoane, în regim taxi, „având anvelopele autoturismului uzate peste limita maximă admisă, elemente de caroserie deteriorate, din autoturism lipsind trusa medicală și stingătorul de incendiu”. Acesta a fost amendat cu 1.160 de lei, aplicându-se totodată și măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare.

author avatar
Andrei Coman
177 afisari

1 COMENTARIU

  1. „S-au dat amenzi de peste 43.000 de lei, …”
    Cam cat un Logan la mana a doua in targ.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger