AcasăNewsTaximetriştii au ocupat centrul Capitalei: ce au cerut, de urgenţă, Guvernului!

Taximetriştii au ocupat centrul Capitalei: ce au cerut, de urgenţă, Guvernului!

Sute de taximetriști au început, luni dimineaţă, un protest în centrul Capitalei. Ei cer Guvernului ca Bolt și Uber să fie obligate să fiscalizeze cursele în România.

Taximetriștii din București și Ilfov organizează un protest în Piața Constituției din Capitală. Lor li se vor alătura și colegi din alte orașe.

500 de maşini, la protest

500 de persoane și 500 de autoturisme au primit autorizație din partea Primăriei Capitalei pentru a participa la protest.

Am ajuns să venim în București să cerem Guvernului respectarea legii, dacă vă vine să credeți, în speța Articolului 6, prin care entitățile deținătoare de platforme, în speță Bolt și Uber, erau obligate să fiscalizeze cursele printr-o entitate înregistrată la Registrul Comerțului din România.

Adică să nu se mai exporte banii. Știm toți că se facturează prin Lituania și Olanda. Am venit să cerem acest lucru și în același timp celelalte cinci puncte de pe lista de revendicări.

La 12.30 este o comisie la Ministerului Transporturilor și vrem să se emită o OUG prin care acestea sunt limitate pe aceleași considerente prin care este limitat serviciul de taximetrie, calitatea vieții și a aerului și aglomerația, pentru că vedeți ce e în orașe”, a spus un reprezentant al taximetrișilor, preluat de rtv.

Taximetriștii din Craiova au plecat spre Bucureşti

Taximetriștii din Craiova au plecat deja spre București, pentru a-și sprijini colegii din Capitală.

Altfel, sunt aproape trei săptămâni de când agricultorii și transportatorii au pornit cel mai mare protest la nivel național. Oamenii rămân fermi și spun că nu renunță până când toate revendicările de pe masa guvernului nu vor fi puse în aplicare.

Astfel de proteste vor avea loc și în alte orașe din țară. Traficul din Brașov ar putea fi afectat de un astfel de protest, care ar urma să aibă loc în intervalul 29 – 31 ianuarie.

author avatar
Andrei Ștefan
399 afisari

8 COMENTARII

  1. Numai atât? Credeam că vor cere și ca ei, taximetriștii, să nu acorde prioritate, să poată trece pe culoarea roșie a semaforului, să folosească „maimuța” sau să te claxoneze dacă mergi cu viteza legală.

  2. Domnilor taximetristi , veniti curati la munca, curatati masinile, puneti o muzica buna in surdina si veti fi preferati. Cand va vad murdari, nebarbieriti si cu masina jegoasa e normal sa prefer bolt sau uber. Nu-s porc sa ma urc in cocina voastra.

  3. Buna seara. Vă rog frumos să nu mai generalizați. Nu suntem toți la fel. La fel este și la ride sharing, unii mai curați, alții mai murdari. Taxiul meu este curat și pe strada văd mașini de la bolt și ubar care sunt nespălate.

  4. Discutia tratează un subiect serios, precum cel de neimpozitare a veniturilor tuturor veniturilor obtiunute din aceasta activitate (sau lipsa carti de munca) si totul cu bună știință (participare) a distinsilor nostrii guvernanți / parlamentari etc. Chiar foarte bine ca se discuta despre asta. Bravo!
    Iar separat, nu știu ce legătură are asta cu spălatul/ îmbrăcatul etc. Însă asa înțeleg unii oameni să comenteze, adică prost (și constat ca din păcate sunt din ce în ce mai mulți)

  5. Discutia tratează un subiect serios, precum cel de neimpozitare a veniturilor obtiunute din aceasta activitate (sau lipsa carti de munca). Și totul cu bună știință (participare) a distinsilor nostrii guvernanți / parlamentari etc. Chiar foarte bine ca începe să se discute și despre asta. Bravo!
    Însă treaba asta nu are nici o legătură cu spălatul mașinii, îmbrăcămintea etc. Posibil ca voi, cei ce comentați pe lângă subiect să simțiți ca se apropie ziua “ZET” și ptr voi. Ziua în care, ca tot românul, va trebui ca si voi să plăti taxe și impozite (cu tot cu angajator și platforma) Ca doar nu mai sunteți part time sau doar de weekend, V-ați transformat în permanent și peste tot!
    Păi… Hai să fie intr-un ceas bun 🙏

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger