AcasăNewsTaxe reduse pentru tinerii casatoriti si mamele cu multi copii

Taxe reduse pentru tinerii casatoriti si mamele cu multi copii

Tinerii casatoriti platesc taxe mai mici la stat timp de cinci ani

Tinerii casatoriti si persoanele care au intretinere doi sau mai multi copii vor putea  beneficia de reduceri  la contributiile sociale.

Tinerii casatoriti platesc taxe mai mici la stat timp de cinci ani

Propunerea legislativa, adoptata recent de Senat, prevede reduceri de 5% pentru tinerii casatoriti si de pana la 15% pentru persoanele care au in intretinere  mai mult de trei copii. Categoriile sociale vizate de lege vor beneficia de reduceri la:

–         contributiile de asigurari sociale datorate bugetului asigurarilor sociale de stat (pensie);

–         contributiile de asigurari sociale de sanatate datorate bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate;

–         contributiile asigurarilor pentru somaj datorate bugetului asigurarilor pentru somaj.

Astfel, legea are in vedere acordarea unui sprijin tinerilor aflati la prima casatorie, prin reducerea cu 5% a contributiilor sociale. Reducerea se aplica pe o perioada de cinci ani de la incheierea casatoriei, pentru fiecare dintre cei doi soti, cu conditia ca acestia sa aiba varsta de pana in 40 de ani la momentul casatoriei. Legea  mai prevede reducerea cu 10% a contributiilor sociale pentru mamele sau persoanele care au in intretinere doi copii si 15% reducere in cazul in care intretin trei sau mai multi copii.

author avatar
Arpad Dobre
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger