AcasăNewsTaxe mai mari si facilitati la podurile peste Dunare

Taxe mai mari si facilitati la podurile peste Dunare

Taxa de pod de la Fetesti-Cernavoda va fi de 11 lei pentru autoturisme din 1 aprilie 2013

Ministerul Transporturilor vrea sa  majoreze taxele de trecere la podurile peste Dunare, insa are in vedere si discounturi la trecerile multiple.

Taxa de pod de la Fetesti-Cernavoda va fi de 11 lei pentru autoturisme din 1 aprilie 2013

Conform unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, taxele vor fi majorate in doua etape, ultima fiind programata pentru 1 aprilie 2013.

Tarife

La podul Giurgeni – Vadul Oii, taxa pentru o trecere in cazul autoturismelor si vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone va creste de la 9 lei la 10 lei in prima etapa si la 11 lei in cea de-a doua. Pentru podul Fetesti – Cernavoda, costul unei treceri pentru acelasi tip de autovehicul se va majora de la 11 lei (TVA inclus) la 12 lei, respectiv la 13 lei, in etapa a doua. Pentru podul Giurgiu – Ruse, tarifele  sunt exprimate in euro (intre  sase si 37 de euro, in functie de tonaj) si vor ramane nemodificate.

Reduceri

Tarifele pentru autoturisme si autovehicule de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone vor fi reduse cu 20% pentru 20 de treceri, valabile pana la 31 decembrie a fiecarui an. Tarifele sunt valabile la achizitia unor bilete Matca – Cupon preplatite, personalizate cu numarul de inmatriculare al vehiculului detinut de riveran, cu valabilitate de trei luni si achitate anticipat. Prin riveran se intelege persoana fizica ce are domiciliul situat de o parte a cursului Dunarii si locul de munca /terenul agricol detinut in baza unui titlu de proprietate de cealalta parte a fluviului si care utilizeaza podul pentru a se deplasa la/de la serviciu/teren agricol – de la/la domiciliu.

Alte facilitati

Autovehiculele de transport marfa side persoane beneficiaza de o reducere cu 13% pentru un numar de 20 de treceri valabile pana la 31 decembrie a fiecarui an. O alta facilitate este introducerea unei zile pe an, numita „Ziua Podului” (15 mai pentru Fetesti, 20 iunie pentru Giurgiu si 23 decembrie pentru Giurgeni), cand autoturismele si autovehiculele de transport marfa de pana la 3,5 tone sunt scutite de plata. Totodata, se are in vedere eliminarea taxei pentru motociclete.

author avatar
Arpad Dobre
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger