AcasăNewsTaxa Radio – TV, platita doar de cei care opteaza pentru aceste...

Taxa Radio – TV, platita doar de cei care opteaza pentru aceste servicii!

Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa care prevede ca taxa Radio –TV sa fie platita doar de abonatii care au optat pentru aceste servicii.

In prezent, toti romanii care au un abonament la un furnizor de energie electrica platesc aceasta taxa, care apare direct pe factura pentru curentul electric. Initiatorii proiectului, 19 parlamentari PPDD, considera ca actuala lege impune celor care au contract cu un distribuitor de programe dubla taxare radio-tv, prin intermediul facturii de energie electrica si prin contractul cu un operator cablu TV.

De asemenea acestia sustin ca cetatenii au dreptul sa-si aleaga liber sursa de informare si orice cetatean care detine aparate dispozitive radio-tv poate sa opteze sua nu  pentru serviciile SRR sau SRTV. Proiectul prevede ca veniturile proprii ale SRR si SRTV vor proveni din taxe pentru serviciul public de radiodifuziune si de televiziune provenite de la abonatii care au optat pentru aceste servicii, donatii si sponsorizari, dar si sume incasate din publicitate, din amenzi si despagubiri civile.

Astfel, cuantumul taxelor, modalitatea de incasare si de scutire de la plata acestora, precum si penalitatile de intarziere se vor stabili prin hotarare de Guvern. Propunerea legislativa a fost adoptata tacit pentru ca termenul de dezbatere era 27 martie, si fusese deja depasit.

Camera Deputatilor este prima sesizata cu aceasta propunere legislativa, Senatul este for decizional.

Foto: bzi.ro

author avatar
Alina Costache
370 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger