AcasăNews„Taxa pe lacomie” le-a dat, nu le-a luat

„Taxa pe lacomie” le-a dat, nu le-a luat

Bancile o duc bine de tot

Trimestrul 1 pe 2019, aproape o suta de milioane de euro profit, cu 19% mai multi bani decat in aceeasi perioada din anul trecut. Sunt cifre frumoase pentru Banca Transilvania, sa recunoastem, si la fel de bine stau si celelalte institutii financiare din tara. Nicio banca nu lucreaza in pierdere, chiar daca mai acum cateva luni, cand s-a introdus „Taxa pe lacomie”, boceau de mama focului.

Bancile o duc bine de tot

BT, cel mai mare jucator din piata, a raportat un profit de 436 de milioane lei (93 milioane euro) pe trimestrul 1, mult peste asteptarile specialistilor. Nici noua nu vine a crede; de unde eram speriati ca ne fug investitorii, iata-i binemersi ramasi pe baricade, ba si cu un un castig frumusel la purtator. In aceeasi situatie sunt si celelalte banci, semn ca „Lacomia” lui Teodorovici mai degraba le-a dat, decat le-a luat. Bancile o duc bine, fac afaceri profitabile pe axa client – Stat: iau bani (depozite) de la primii si cumpara titluri/ obligatiunii de ultimii. Clientului ii ofera sub 1,5% dobanda, iar de la Stat incaseaza chiar si 5% la anumite depozite la termen. Sa tot faci astfel de invarteli in Romania!

Firmele straine controleaza 54% din economie

Alte cifre dau si ele la fel de bine pe hartie: companiile straine detin 54% din economia Romaniei! Aplauze frenetice dinspre tabara globalistilor, ba Ciolos se gandeste chiar si la o crestere pentru cand o sa se-ntoarca la Palatul Victoria; are el pregatite cateva ordonante cu dedicatie pentru firmele prietene din Occident.

Analizate la rece, informatiile se lovesc de mesajul pe care il promoveaza trompetele progresiste din mass-media – ba ca economia tarii e la pamant, ba ca ne pleaca firmele straine, de nici nu mai stii daca traiesti in Romania sau in Nigeria, pe bune! Pesemne ca procentul asta de 54% nu le este de ajuns, alde Iohannis si ceilalti inchinatori la moaste bruxelleze tintesc spre 100%. Si, daca se poate, sa plece romanii de pe aceste meleaguri, ca sunt destui imigranti care asteapta sa le ia locul!

Campioni in comertul cu amanuntul

Pana sa o bage in groapa, Pesedeu’ mai ridica Romania intr-un top. Conform Eurostat, suntem pe 2 in UE la comertul cu amanuntul, dupa Irlanda.

La nivelul Uniunii Europene, comertul cu amanuntul a fost influentat de faptul ca vanzarile de produse non-alimentare au crescut cu 4,4%, cele de combustibili au urcat cu 4,1%, iar cele de alimente, bauturi si tigari s-au majorat cu 0,4%. Pe luna martie, Romania (cu 9,3%) si Irlanda (cu 10,8%) au raportat cele mai mari cresteri, in timp ce Slovacia (-2%), Austria (-1%) si Belgia (-0,9%) au inregistrat indicatori negativi.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.200 afisari

1 COMENTARIU

  1. Lacomi avari si periculosi.
    Nu doar ca sct profit neimpozat in afara dar folosesc si produse contrafacute, legume cancerigene rosii cu azoti si nitriti, te fura la cantar dar si pesti si frigorifice listerice.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger