AcasăNewsTaxa pe casele nelocuite in Canada

Taxa pe casele nelocuite in Canada

Bir de 1% pentru mii de proprietati

Puse in fata unei cresteri fara precedent a preturilor din domeniul rezidential, autoritatile canadiene calculeaza efectul noii taxe de 1% pe proprietatile nefolosite, in conditiile in care s-a constatat ca mii de locuinte sunt de fapt goale.

Bir de 1 pentru mii de proprietati

In Vancouver, orasul canadian cel mai cautat de nerezidenti, 8.481 de locuinte, reprezentand 4,6% din totalul stocului rezidential, sunt neutilizate. O cifra in scadere, totusi,  fata de  cele 10.800 de case goale inregistrate in 2016, semn ca taxa ar putea sa aiba efect. Apartamentele sunt cele mai multe dintre locuintele neocupate (61%), restul fiind proprietati de lux in centrul metropolei din provincia British Columbia,  unde preturile sunt mai ridicate, iar locuintele premium sunt vanate de investitorii imobiliari. Unu la suta pare un procent derizoriu, insa raportat din pretul mediu al locuintelor pentru o singura familie in Vancouver (in jur de 1,8 milioane de dolari canadieni), se ajunge la 18.000 de dolari, in plus se adauga si taxa pentru proprietate. Si cumparatorii apartamentelor din blocuri, deloc ieftine, circa 571.000 dolari, vor scoate din buzunar pe an 5.700 dolari canadieni. Puternic economic si oferind un nivel ridicat al calitatii vietii, Vancouver este orasul din Canada cu cele mai scumpe locuinte, peste 9,200 dolari americani pe metrul patrat. Autoritatile au incercat sa contracareze cresterea exploziva a preturilor din ultimii ani, limitand accesul la finantarile bancare ale nerezidentilor, dar chiar daca au impus o taxa taxa de 15% pe achizitiile de locuinte ale strainilor, oamenii vin cu bani de la bancile din tarile lor si apar in Canada drept cumparatori cu banii jos.

author avatar
Bogdan Borcea
170 afisari

1 COMENTARIU

  1. Voi cititi acolo ca dau material de ancheta apartament Vancouver 18.000,in Miami iei 3 camere cu 20.000 la noi in B garsoniera e 40.000 gratie mafiei imobiliare dar cum poate un tanar corporatist roman sa stranta banii astia mai repede de 15 ani 2 joburi sclav amanetat bancii?CU indiferenta statuluo de drept, apoi isi ia harsoniera pe 40 de ani cu vedere spre Glina. Da nu sta decat bună5 ani ca aooi e dat afara ca creste dobanda si nu face faya. NO UEI vine akt corporatist sa, si traiasca viata ca in filme. Vorba lui Paunescu-Si iar ne amagim ca, i primăvara. …”ce capitalism e asta? Folositor cui?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger