AcasăNewsTaxă la bloc pe animalele de companie. Ce obligaţii au proprietarii de...

Taxă la bloc pe animalele de companie. Ce obligaţii au proprietarii de câini şi pisici

caine

Proprietarii de câini și pisici care trăiesc la bloc ar putea plăti bani în plus la întreținere. Se pare că asociațiile de proprietari pot impune celor care dețin în casă animale de companie plata unei taxe.

Totul a pornit de la o decizie a Curții de Apel Timișoara, acolo unde o femeie a cerut anularea unei hotărârii de Consiliu Local.

Proprietarii cu animale de companie trebuie să obțină de la Asociație un acord scris și ștampilat

Mai exact, documentul prevede ca proprietarul unui animal de companie să obțină de la Asociaţia de Proprietari un acord scris şi ștampilat, adoptat cu majoritatea voturilor vecinilor săi, respectiv acordul expres al proprietarilor din apartamentele limitrofe.

Deşi există milioane de iubitori de animale în România, legislaţia ţării nu oferă prevederi clare în ceea ce priveşte taxarea celor care cresc animalele de companie la bloc. De cele mai multe ori, sunt asociaţiile de proprietari care iau o decizie, însă şi proprietarii animalelor pot avea un cuvânt de spus dacă li se cere vreo taxă.

Decizia nr. 371/2007 a Consiliului Local din Timișoara prevedea obligația de a obține „acordul scris și ștampilat al Asociației de proprietari, adoptat cu majoritatea voturilor proprietarilor, în baza acordului expres al proprietarilor din apartamentele limitrofe (apartamentul superior,inferior și a celor învecinate de pe același etaj)”, dar și de a plimba câinii agresivi cu botniță, de a avea, pe timpul plimbării acestora, actul de identitate al proprietarului și carnetul de sănătate al animalului, de a curăța spațiul public de dejecții, toate sub sancțiunea unei amenzi contravenționale între 800 și 2000 lei.

Atacată în instanță în 2019, cu argumentul că se limitează dreptul de folosință liberă a apartamentului proprietate „fără ca acest drept să poată fi condiţionat de acordul altor proprietari vecini sau coproprietari asupra cotelor părţi indivize, HCL 371/2007 a fost anulată de prima instanță și menținută de Curtea de Apel fiindcă „Dreptului de proprietate al reclamantei asupra animalelor de companie i se opune dreptul de proprietate al vecinilor şi dreptul acestora de a folosi propria locuinţă fără ingerinţe disproporţionate în paşnica utilizare a acestor imobile”, au motivat judecătorii.

author avatar
Andreea Vlad
70.200 afisari

247 COMENTARII

  1. Este greu pentru o pisică sau cățel să trăiască în spațiul mic dintr-un apartament. Animalele au nevoie de spațiu în care să alege, să vâneze, să aibă instincte de animal nu doar să doarmă sau să facă mișcare după programul impus de stăpân.

      • Sper ca dumneavoastră in mod deosebit sa nu vă înmulțiți iar dacă totuși natura dă greș,sau a facut-o deja,sper din inimă sa plătiți taxe pentru progenituri.Cât mai mari ! Asta cu mirosul cuiva e răsuflată demult,cei care duhnesc mai tare au mereu ceva de ” mirosit” la alții. În rest,să auzim de bine!

        • Limbaj suburban pentru o persoana care se vrea a fi inteligent !!! Taxa pe progenituri ….minte îngustă, limbaj limitat …atâta poți !?

      • E trist ca asa gindeste. De ce suportam animalele altora. Un animal trebuie sa teauasca liber.

    • Blocurile de locuințe sunt construite pentru oameni, nu pentru animale. Animalele în saivan, în cocină, în cușcă că acolo este locul lor, nu în casă iar păsările în libertate, nu în colivie. Are vecinul de la doi un nenorocit de papagal care cum aude ambulanța, face ca ambulanța, cum aude câinele vecinei de la parter face și el ca câinele, cum aude tramvaiul îl imită de ai impresia că acuma dă tramvaiul peste tine și te omoară. Să le pună taxe pe animale ca pentru vilă și Ferari la un loc cel puțin celor care le țin în bloc.

      • Mai are să învețe papagalul să înjure de mamă că nu ne mai trebuie altă distracție.

        • Problema este că mulți proprietari de animăluțe vor renunța la ele daca statul le face așa ceva. Nu este bine. Ar trebui găsită altă soluție.E păcat că s- a creat ac precedent. Oamenii sunt așa cum sunt cu bune și rele dar animalutele vor avea de suferit. Singura soluție este că Dna care a pierdut procesul este să meargă la CEDO. Stau totuși și întreb dnii/dnele judecători nu au animăluțe ei sau rudele lor d au dat o astfel de sentința?!!!!

          • De când ești prost, ai mai trecut pe-acasa? Tu nu ai ce caută Intr un bloc de oameni, ci în lagăr, într-o cușcă, coteț ținut din scurt cu un lanț. Decât un copil că tine, mai bine deloc. Frustarile își spun cuvântul, un loc îl ai asigurat la psihiatrie.

        • Corect ,
          Stresații ăștia nu văd, nu aud ,doamne ferește de cutremur să trebuiască sa fie salvați de un câine, nu s au uitat niciodată in ochii unui câine, ăștia se iubesc doar pe ei ,sunt frustrați

          • Ai dreptate!Uneori, e de preferat să ai un animal de companie decât o așa persoană lângă tine!

        • Pur si simu mi-e scarba de ce comentarii vad… asa e cand omului ii pasa doar de sine, si se p*** pe orice alt suflet cu care convietuim pe pamantul asta. Pentru ca omul se crede superior, iar in realitate merge belit cu ochii in telefon si pica pe scarile rulante, de exemplu. Am vazut eu, foarte inteligent asa-i? Pisicile daca stau afara le loveste masina, asta vreti? Sa fim acum criminali cu animalutele care sunt SINCERE cu tine?

      • Animalele fac parte din viața noastră la curte la bloc etc dar cu oameni că tine și cu concepțiile tale este f greu ferească d zeu

        • N-am zis că voi consuma papagalul cu garnitură și salată verde ci că sunt de acord cu taxa cât mai mare pe prezența lui. Ca pentru animale cărora nu sunt obligat să le suport mirosul pe scara blocului.

          • Wolf edmond, ma k.ak pe tine de lacheu vax.inat cu pfizer si steag ukrainean la profil. Pisica si cainele meu au doua camere separate si paturi speciale cu cearceaf si pilota schimbate la 2 zile asa ca mars fmm de oligofren pe trotineta!!

          • Da. Am făcut patru doze și aștept cu nerăbdare al cincelea booster pentru că deja comunic telepatic cu smartphoe-ul. Cât privește Ukraina, mie îmi plac clovnii pentru că mă fac să râd.

          • Dar de mirosul de pe scara blocului de la cei care nu se spala si nu-si fac ordine în locuință, ce zici?Ce taxă trebuie să plătească?

          • Rahat cu ochi ce ești,daca se pune taxa,papagalul va continua să-ti fie vecin… Ce câștigi tu ,idiotule???

          • Sper ca dumneavoastră in mod deosebit sa nu vă înmulțiți iar dacă totuși natura dă greș,sau a facut-o deja,sper din inimă sa plătiți taxe pentru progenituri.Cât mai mari ! Asta cu mirosul cuiva e răsuflată demult,cei care duhnesc mai tare au mereu ceva de ” mirosit” la alții. În rest,să auzim de bine!

          • Jura te! Dar când prăjește vecina și deschide ușa sa iasa mirosul sau fumul pe palier, suporți? Sau poate ți place mirosul de ceapa transpirata de peste drum. La voi in bloc miroase a levantica și praf de unicorni?
            Pisica mea este mai curata și mai parfumata decât mulți oameni curați. Câinele a alungat hoții de pe la ușile vecinilor in timp ce unii cu concepții ca ale tale stăteau pitiți după ușă și își țineau răsuflarea. Mai terminați cu fandoselile astea și învatati sa vă ridicați la înălțimea, devotamentul și altruismul unui animal.

          • Prefer sa plătesc taxe pentru construcția unor spitale de nebuni.E clar ca v ați înmulțit și nu mai aveți loc.Sa faci tu ca ambulanta acolo.

      • Te așteptăm la ROMÂNII AU TALENT. cu tot cu papagal
        Tare sunt curios cum face tramvaiul

      • @Wolf
        Fii mai relaxat, man. Da, blocurile sunt pentru oameni, dar oamenii pot tine pe langa ei si animale de companie atata timp cat ele nu deranjeaza alti locatari cu mizerie, miros, zgomot exagerat etc. Papagalul ala care face ca tramvaiul mi s-ar parea chiar haios. Mai iesi din incruntarea asta.

        • Sunt foarte relaxat și plin de draci. Nu sunt împotriva animalelor, nici măcar împotriva șerpilor dar locul lor nu este într-un bloc de locuințe. Despre unii colocatari am aflat că țin în casă un animal de companie doar după mirosul pe care îl simt când stau alături de ei în lift. Emană un miros ca de mucegai amestecat cu DDT fără să fie animalul cu ei și recunosc sincer că mă deranjează. Cât despre papagalul cu pricina, hazul cauzat de manifestările lui obraznice se epuizează atunci când manifestările sunt cotidiene sau când se produc noaptea. Imaginează-ți că se dă ora exactă la radio iar papagalul continuă să o repete ora exactă minute în șir. O ia ceasul razna. Animalul să locuiască în curte, nu în dormitor.

          • Mirosul pe care-l simți este din vina omului care nu se spală și nu curăță casa,nu animalele miros așa!

          • Să se pună taxă și pentru cei care au gindaci în apartament.
            Sa vina vecini să ii numere și taxa pe gîndac și ouăle lor.

          • Sa prinzi și păsările de afara, mai ales pescărușii sa le pui botniță inclusiv ție.

          • Bună domnule Wolf, eu am o pisica care mi-a salvat viata. Am o pisica , aceasta pisica este un animal de terapie. M-a ajutat sa trec printr-o perioada oribila din viata, nu îți doresc sa pățești asa ceva nici în gluma.
            Înțelege, multe animale sunt o alinare pentru persoane batrane, persoane cu depresie.
            Ajuta tinerii copii sa fie responsabili prin a avea grija de ele.
            Sa ai o pisica în casa este dovedit științific ca reduce bolile cardiovasculare. Mama mea , are probleme cu inima dar de când are o pisica în casa starea ei s-a îmbunătățit considerabil.
            Nu uita mulți caini ajuta oamenii – polițiști, salvatori , terapeuți, ei au fost îmblânzit sa stea lângă om. Nu pot trai în libertate optim. Dacă crezi asta te înșeli amarnic nu sunt lupi, nu mai sunt de mult sunt caini.
            Exemplul cel mai bun: o pisica în captivitate trăiește 15 ani, una afara maxim ajunge la 6 ani. Ploaia, lipsa hranei , arșița le omoara mai devreme.. totul este demonstrat științific. Te rog pune mana pe o carte înainte sa afirmi lucruri.
            Dacă tu nu vrei animal în casa ta este strict problema ta, nimeni nu îți poate impune, nici tu nu ai dreptul sa impui altora sa nu aibă. Eu fara pisica aceasta urma sa am probleme mari, unde sunt predispus la depresie din cauza jobului ( nu am unul usor).
            Dacă dumneata ai avut probleme cu mirosul unui animal, sau mizeria sa este unde stapanul nu a știut sa facă curat după el.

            Te rog, data viitoare sa respecți Unicitatea Omului, nu sa iti impui părerea, fără sa știi impactul ei asupra vieții altora.

      • E mare păcat că e tot mai greu să definești termenul „animal” în ziua de azi.
        E tot mai greu să-ti dai seama cine e mai animal : omul s-au „necuvântătoarele”…
        Avem prea putini câini , si pisici, în libertate pe străzi ?
        Astazi va grăbiți sa ucideți patrupedele că nu au ce cauta între voi…mâine o sa va omorâți între voi, asa ca sa va satisfaceti necesarul de spațiu si confort.

        • Asta cred ca ne asteapta cu toti sadicii astia .Omorati tot
          satane globaliste
          Inca un neamt, usr-ist de marca dl.FRITZ putea sa iasa in evidenta cu asa ceva ca atât poate.,caldura in spitale nu putea asigura dar omora porumbeii.
          Vai de tine Timisoara..
          ce ai fost si ce ai ajuns..
          RUSINE

      • Sunteți unii oameni care ar trebui să locuiți în junglă, la cum vă comportați în bloc. 😡

      • Oau! Ce comentariu..
        Scuze, dar copiii care urlă cât îi țin plămânii și topaie toată ziua, nu vă deranjează? Sau vecinii care se bat și se înjură, sau care chefuiesc toată noaptea.. sau care fac sex cu strigături și gemete..
        Dacă sunteți atât de deranjat de viața într-un.condominiu, aveți varianta să vă mutați la casă.. dar unde credeți că ați găsi un loc în care să nu vă deranjeze nici animale, nici păsări?!

      • Motanul meu latra foarte tare, musca vecinii, face o mare mizerie in ligheanul lui cu nisip si miroase tot ce intra nou in casa! Am nevoie de aprobare de la vecini care nici nu stiu ca am motan??? Si nu a iesit niciodata din apartament dar ne iubeste si noi il iubim!

      • Marș! Ești bolnav la cap!! DAR ESTE BINE
        CAND UN CAINE TE CAUTA PRINTRE DARAMATURI, SAU ITI CAUTA ODRASLA IN PADURE, SAU TE AJUTA DACA ESTI HANDICAPAT!! IMI CER SCUZE ANIMALELOE MENȚIONATE CA TU EXISTI PRINTRE OAMENII PE CARE EI II ADORA SINCER!!

      • Sa dea Dumnezeu sa te gaseasca cand o cadea blocul in care stai, un nenirocit de caine sa urli dupa ajutor si sa plece mai deprte dupa altu si pe tine sa te ignore cainii salvatorii.😀😀😀😀

      • Cap ai, minte ce ti mai trebuie…..traiesti intr o lume paralela. Esti genul de narcisist egoist trist. Speram sa nu procreezi. Asta ne ar mai trebui

      • Asta e un lucru bun daca te enervează papagalul. Pentru ca primesti ceea ce trebuie: lipsa ta de empatie fata de animale isi are răspunsul in papagalul care te enervează.

      • Cred ca dvs ati avea nevoie de consult de specialitate la un spital de boli mintale. Bietul papagal…ce ghinion sa aiba proprietarii lui un vecin psihopat ca dumneata.

      • Probabil esti un simpatizant userist,trist si fara viata!!! Sper să nu te înmultesti, rahat cu ochi!! Când iubesti un animal,nu mai contează că stai la bloc,ori la casă!

      • Ce-i ca tine care nu iubesc animalele ,nu iubesc nici oamenii Rușine la ce ați declarat . Animalele adică ciini iubesc necondiționat m-ai animale suntem noi oamenii 😡

      • Precis vi dintr-o cocina de la țară . Ăștia care va dați sensibili și curați sunteți cei mai împuțiți.

      • Da aveți dreptate .Unii locatari sunt bolnavi alții lucrează de noapte nu I gradina zoologica la bloc sa se ducă la curte și sa tina ce vrea fiecare.

      • Animalele sunt mult mai iubitoare decât oamenii!!!! Mereu va găsiți câte unu sa comentați aiurea mai animale sunt oamenii decât animalele. Animalele nu își abandonează stăpânul nu îl trădează dar in schimb un om o face te trădează și îți face numa rau!!!

      • Pentru tine orice taxa ar fi mult prea mica credema ….animalul acela pe care tu îl trimiți în cușcă are mai multa demnitate decât tine care te crezi liber …cușcă e sa tii pe cineva închis !!! În cușcă ar trebui să îți petreci tu zilele cu gândirea ta !!!cine are un animal are și răspunderea pentru el ,tu pentru ce răspunzi că doar adjective folosești !!!

    • Da fie arumcate în strada cinicilor.Si ce face asociatia cu banii incasari din taxa?
      Isi nareste salariul administratorul?
      Nunaiun sadic neamț precum dl. FRITZ care a interzis hranirea porumbeilor si i-a dat seminte otravite la Timisoara putea sa
      faca asa ceva ca atâta poate usr-istul asta

    • Trebuia să rămâi în prezervativ .Era de ajuns, și așa ești… trist!

    • Înainte sa criticați va-și ruga sa va puneți în locul proprietarului deranjat de lătratul câinelui, dimineața, prânz si seara, de mizeria lăsată în urma lor, fără ca stăpânul sa strângă.. Și nu în ultimul rând să te trezești cu urină în Apartamentul tău fiindcă câinii se pișă la ceava de încălzire ca la un pom de afara.
      După aceea sa va aud…. este adevărat ca nu se întâmplă la toți deținătorii de animale, însă există astfel de cazuri… De exemplu la mine în bloc.
      Pai un copil ce mizerie face? Și este trecut la întreținere, un câine de ce nu ar fi?
      Dacă vrei sa deții un animal pai atunci plătește întreținerea. Asa mi se pare corect!!!

      • La Balamuc cu voi…printre ceilalti aidoma voua. Ca urina unui câine să ajunga la dumneata pe lângă o țeavă ar trebui sa urineze o gâleata(10 litri) !
        E clar ca nu esti cu toate tiglele pe casă cucoane !

      • Ati explicat foarte bine doamna, sunt total de acord.Si eu am vecini cu 2 câini pe palier si 2 la etajul de sub apartament.
        Oare eu nu am dreptul la liniște în propria casă??

        • Dar când urla vreun bețiv te revolti? Sau îți este frică. Sunteți frustrați.. Mergi și stai în desert..

    • Domnul Trist! Ati vazut ce au făcut câinii dupa cutremurul din Turcia si Siria? Cum au salvat mii de vieti ingropate? Sunt animalele alea care nu va plac dvs, dar acele animale care nu va plac ar da totul sa va salveze dupa cutremur…

    • Din pacate te pot contrazice eu am o pisica de 8 ani si fosul propietar ia spart cutia craniana si la ochiul drept nu mai sunt sanse de vedere iar cel stang de 3 ani este in tratament si nu mi sa specificat clar daca vede tot pe langa perete se plimba un exemplu ce poate sa vaneze daca ea miauna cand ii e foame sau vrea la litiera

    • As dori introducerea si cererea permisiunii celorlalti locatari pt cei ce au copii ca si copii tipa zbiara alearga fac mizerie etc

    • Da ,se pare ca vor sa vadă și mai mulți căini și pisici abandonate ca să aibă ce strânge și de unde sa se mai stoarcă niște bani.Dar de ce nu faceți ceva și cu câinii și pisicile de la curte,câinii care sunt abandonați de iresponsabili nu va interesează ,doar de cei care o duc bine în apartamente va arde vouă. DAR când fac vecinii modificări în apartamente de ce nu se mai cere acordul vecinilor , ca la un cutremur nu ne ducem din caza pisicii vecinei , ci din cauza celor care dărâmă pereți și a primăriilor care închid ochii la asta.Suntem de ras,nu vad nimic bun sa se facă jn tara asta,sa se schimbe ceva în bine .

    • Si dacă se aplică o taxă in plus, pentru cățel sau pisică imi anulează mie disconfortul creat de acestea? Intrebare?. Aceste animălute trăiesc bine libere, la curte, nu inchise.

    • Trist, foarte trist că nu vă puteți asuma un animal de companie.
      Câinii din păcate nu mai vânează de mult. Depind prea mult de oameni.
      Pisicile se descurcă și singure dar sunt din ce în ce mai puține.
      Mor pe capete din grija celor care pun otravă așa…cică pentru rozătoare.

    • Bre de animale de companie ai auzit? regina Angliei de murii crezi că nu avea loc în curte de a luat cățeii in palat?

  2. Ptr. a nu greșii, vă întreb : șoarecii, gândacii, păduchii , puricele, viermii intestinali, etc. sunt considerate ”animale de companie ” ?

  3. Mai lasati-ma-n pana mea cu animalele de companie!
    Toti nesatisfacuti si frustratii cauta compania animalelor pe care le transforma in membrii de familie.
    Isi fugaresc copii de acasa si apeleaza ulterior la aceste animale de companie ca sa-i consoleze. Sau in cazul copiilor li se ofera animale de companie pentru a suplini lipsa afectiunii din partea parintilor.
    Animalele au si ele rostul lor dar ca de obicei omul in perversitatea si egoismul lui a modificat statutul lor in avantajul lui.

  4. Mama ce bine imi pare! Rugaciunile mi-au fost ascultate! Cetateanul de la bloc a uitat sa mai creasca un copil, fie si infiat si baga banii in fundul la javre care produc zgomot si mizerie pe strazi.

  5. OARE, OAMENII NU PRODUC ZGOMOT SI DEJECȚII PE SPATIU COMUN ?! DESIGUR, MULT MULT MAI MULT DECAT ANIMALELE ȘI MAI AU SI CONȘTIINȚA, ANIMALELE NU AU ! O ZI BINECUVÂNTATĂ SĂ AVEȚI!

  6. Rușine, rușine, rușine celor ce sunt de acord cu hotărârea Curții de Apel
    din Timișoara?
    Ii întreb, deși aceștia trebuie ignorați și aruncați la marginea societății , ce facem cu cei care fumează și ne intra fumul in casa, vei care gătesc și ne intra mirosul de mâncare in casa ( parca tot un deștept din Timișoara a propus o lege în acest sens), ce facem cu cei care aruncă gunoiul pe strada, care își face nevoile la orice colt de strada?
    Bai timișorenilor, vă considerați deosebiți, occidentali dar sunteți vai mama voastră, v-au cumpărat romii tot orașul și hotărăsc pentru voi. Aveti primar neamț? Degeaba !
    La voi este curat pentru că abia vă mișcați, sunteți înveți și la minte și la mișcare.
    Un cetățean binevoitor care va ureaza …..

  7. intai sa-si ia in mm camerele de supraveghere din ” părţile indivize „, vecini aia.

    • Daca si tu esti coproprietar la acele parti indivize ai putea sa ceri scoaterea lor. Legal, trebuia sa ti se ceara acordul la instalarea lor, fara acordul tuturor coproprietarilor cine le-a instalat a incalcat legea penala.

  8. Cand am citit mesajele atat de pline de rautate si venin ale oamenilor de mai sus mi-am amintit a cata oara de ce o sa ajut intotdeauna NUMAI animalele.
    E pacat ca in cazul unui cutremur acei caini mult mai inteligenti decat voi e posibil sa va gaseasca sub daramaturi si sa va salveze viata.
    Pt ca ei nu stiu ce e rautatea.
    Dar atunci sa stiti ca veti trai datorita unui caine care este infinit mai bun decat voi.

    • Un pechinez nenorocit sau Bichon maltez??? Astea au creierul cat la o gaina, nu pot fi dresati sau antrenati. Pocitaniile aste de rase majoritare sunt facute de oameni la inceputul secolului prin inseminare artificiala.

        • Mihai, degeaba înjuri și jignești pe fiecare dintre cei care comentează negativ la adresa captivitatii animalelor sau provenienței acestora. Ce supărare este asta referitoare la rasele făcute în laborator, este o realitate. Acestea au fost create prin modificări genetice, e ca și cum ai fi deacord ca mâine sa apară o mutație la om și sa vezi pe strada oameni în miniatura, simpatici și sa ți se para normal și haios ceea ce vezi.
          Acum concluzia: crezi ca este normal? Crezi ca dacă ar fi fost logic sa stai cu animalele în apartament, ar mai fi avut rost sa se facă acele cuști pentru câini, etc? Dacă o sa cauți adevărul psihologic în ceea ce privește animalele la bloc, o sa fi surprins sa afli ca este defapt o problema în concepția celui care îl tine captiv, adică proprietarul acelui apartament și implicit al animalului. Animalul are nevoie de libertate, de spațiul lui pentru care a fost creat și nu de a se supune „inchisorii”. Despre acei căței care rămân acasă o jumătate de zi sau toată ziua cât stăpânul e la serviciu, ce părere ai? E sănătos pentru acel animal mediul în care trăiește toată ziua sau este defapt o pedeapsa pentru el?
          Mai bine ia lucrurile logic și nu jigni oamenii pentru ca nu dai dovada de caracter și îți exprimi, defapt personalitatea!

          • „Animalul are nevoie de libertate, de spațiul lui pentru care a fost creat și nu de a se supune „inchisorii”.”

            Acesta este singurul gen de comentariu care ar fi trebuit sa apară la această rubrică.
            Restul, sunt ori răutăcioase, ori injurioase, ori deplasate si neavenite.
            Dacă vreți să faceți parte din lumea civilizată, încercați măcar să acceptați că există, in afară de voi și alți oameni și alte păreri.
            La bună reeducare !

          • Deșteptule daca stătea animalul acela în cușcă zi de zi ce făcea !? Numai prostii defalcați aici !!!atâta timp cât eu decid sa am un animal cu mine in locuință mea ,proprietate privată e problema mea ce se întâmplă în apartamentul meu atâta timp cât nu deranjez pe cei din jurul meu ….sunt atatia câini lăsați pe strada ,pisici de asemenea care își lasă excrementele peste tot și voi dați lecții de cum ar trebui să curețe cineva după animalul lui …orice persoana responsabila face asta …nu are nevoie de sfaturile unui frustrat ….am copii am si animal in casa ,da il consider că face parte din familia mea … Este dus la veterinar periodic cum este normal și nu deranjează cu absolut nimic colocatarii imobilului în care locuiesc !!!

      • Cu siguranta se caieste javra de ma-ta ca te-a dāruit societatii.Penalii ca tine, domnule Alex, fac umbra pamantului degeaba.

      • Au creerul mai mare catine magarule, pot fi dresați ,tu ai creierul mare dar este gol, ți sa pus pata pe Bichon cu ce te deranjeaza?
        Sunt cutremure, razboi,creșteri de preturi parlamentarii si-au mărit lefurile ,astea ar trebui sa te preocupe ,fac pariu ca ești băiat de bani gata care noaptea umbla ca strigoii iar ziua mai latră un bichon și nu te poți odihnii .La creierul tău micuț dormi 24 din 24 și tota lumea e mai fericita inclusiv Bichonii.

      • Tu est o pocitanie de om locul tău e cu multe secole în urma te-ai născut mult prea târziu ,ma gândesc ca prietena ta are Bichon și Anaconda e geloasa

      • Bai gunoi stradal ce esti! Ce ai tu împotriva animalelor?? Ce rau ti-au facut? Daca as avea un gunoi de vecin ca tine în bloc,la ora asta avea un alt domiciliu! Sper să putreziti în iad,toti simpatizantii useristi,neomarxisti!! Sunteti la fel de cretini ca partidul curcubeu! 😡😡😡😡🤮🤢🤮🤢

  9. Cand vad atata răutate parca imi pare rau ca am doar 3 copii si un câine…trebuia sa fii avut 3 cu 3…sa fac in ciuda oamenilor de rea credinta…si DA daca e nevoie platesc si pt el intretinere..eu il consider membru de familie…

    • Frumos raspuns. Si eu gandesc la fel ,si a mea cățelușa face parte din membrul familiei o consider ca o fiica ptr mine ,ai vb ca si unei persoane ,vb cu ia toata ziua de dimineata pana seara intelege tot ce vorbesc cu ia …si totodata mama mea este bolnavă și este o terapie ptr ia …sunt de acord sa plătesc taxa ptr cățelușa mea .

  10. De acum acolo o să întreb vecini dacă îmi vor da acordul de a concepe un copil. Tot poloare fonica este.Iar cei care au copii mici și nu au acordul vecinilor unde trebuie duși?

    • Corect! Inca suntem oameni. Sa stii insa ca in State exista si conceptii diferite, argumentate, pe baza carora in anumite blocuri nu sunt acceptate persoane sub o anumita varsta, pe motiv ca ar putea face galagie, ca nu sunt atat de linistiti ca batranii care locuiesc deja in acel bloc, si treaba asta nu e noua, e de zeci de ani.

  11. Am la întrare în bloc la parter o javra cu doi caini. Pute când intri în pc iar dacă ai ghinionul sa deschidă usa când treci iti rămâne mirosul în beregata. Oameni împuțiți

    • Ai dreptate. Fiecare este liber safacace vrea cat nu incalca libertatea altuia. Adica nu este acceptabil ca ala impute spatiile comune. Fara nicio legatura cu cainii pe care are tot dreptul sa-i iubeasca si sa-i creasca in apartament, fara sa incalce drepturile altora la sanatate si la o viata normala.

  12. Rușine, neamț tâmpit, mă nesimțitule, tu fără cetățenie română nici nu trebuia să fii primar❗️
    Taxa pe animal este ilegală. Toate consumurile se măsoară pe aparate (apă, curent), ca ce chestie să plătești taxă? Pe gunoi?! ❗️ Păi câinele se cacă afară.
    Iar pisicile pot fi dresate să facă la wc uman, la mop. Uite unii oameni își plimbă pisica, are cineva ceva împotrivă?

    • Doamna Ana, copilul mic de ce îl trecem la cheltuieli de la nastere (inițial se trecea de la 3 ani, dar legea s-a schimbat). Ce consumuri comune face acel copil de 1 luna? Va spun asta, deoarece am copil mic și obligatoriu a fost trecuta la cheltuieli( gunoi, apa, caldura, gaz, curățenie, administrație, toate se plătesc acum pt 3 persoane, ca și cum ar avea 18 ani). Asa ar trebui procedat și cu animalele, fiecare suflet sa fie taxat. Numai bine!

      • Aloo! Ați ajuns să faceți copii, în ideea ca să fie scoși de la costurile cu întreținerea? Cum adică ce consumă?

      • Nu folosești apa când îl speli?Pampersii care blochează ghenele de gunoi și lasă un miros îngrozitor.
        Curentul pentru utilizarea liftului ( nu am văzut cărucioare coborâte pe scări).
        Când începe diversificarea nu se consuma gaz?
        Și in plus urlete și plânsete la orice ora din zi.

  13. Pentru ucraineni nu trebuie acordul vecinilor?? 2000lei fără impozit? Nu au flatulenta, nu produc dejectii , 2 locuri de parcare pentru o mașină, căci nu încape pe un singur loc??? SLAVA PROSTIEI!! Noi o ducem tot mai greu, nu ne putem bucura de un animalut fără să fim huliti, dar suntem inimoși cu „bunii” vecini ucrainieni. Treziți va ! SLAVA!!!

    • A fost odata pe un site un articol foarte realist cu privire la “bunii” nostri vecini ucraineni, insa la cat de adevarat si de dur era, nu a rezistat mult timp. Si nu se referea la cazarea unor ucraineni in blocuri din Romania, ci la neprietenia mergand pana la atrocitate a ucrainenilor impotriva romanilor.

      • Nene, te-a apucat acum grija față de românii din Ucraina. Dar până să înceapă războiul, mucles, capul în nisip ca struțul. Patrioți de rahat și de conjuctură.

    • Cei cu câini și pisici la bloc le-au plăcut mult obiectul „zoologia” . Din câte am citit, acolo nu scrie ca mediul de conviețuire a animalelor este cel familial, ci în natura. De asta s-au creat locații speciale de către autoritățile locale. Greșeala iubitorilor de animale, crescute și îngrijite la bloc este copierea celor din afara tarii.
      Din câte știu, poporul roman are tradiții și obiceiuri sănătoase, nu inventate peste noapte.
      Doamne ajuta!

  14. Eu zic sa la faceti un ceai si sa le faceti curat, sigur va veti simti mai bine, dar sunt săraci! si cu constiinta împăcată milosilor.” Cu cat cunosc mai bine oamenii cu atât iubesc mai mult animalele” prefer câinele meu, sincer…cine are stie… cine nu…Mi este mila …

  15. Wolf, mergi la ski cu presedintele tau, cu puțin noroc poate te ia si la golf, poate te relaxezi băiatule… si vezi nu ti arunca pardesiu pe masina ca un țăran prost ce esti!

  16. Poate te asteapta Fritz, Werner, Clotilde, etc., dle cuvantator WOLF EDMOND .Poate urlati impreuna … la luna. Succes! Sunteti ciudati si la zoo.

  17. După comentariile plină de răutate si incultura ale unor retardatii, i minte imi vine un citat al unui personaj malefic ,,Cu cat am icunoscut mai bine oamenii mai mult oamenii cu atât am început să iubesc mai mult câinii ” !

  18. Pe toate trotuarele kakat de câine, toti frustratii au un câine sa le de a o limbă. Cand intra in bloc dupa ploaie puteeeeeee la fel put si cei care i însoțesc. Sa le bag kakatul de caine pe nas la toti cei care nu strâng rahatul la javre de pe aleea blocului!

    • Propun ca iubitorii de animale sa locuiasca in cotet iar, animalele iubitoare de oameni la bloc. Eeee…si nu s ar mai certa nimeni…:)))))

  19. Vad ca oamenii sunt mai rai decat animalele. Va injurati si blestemati de parca sunteti de pe alta lume. Niste idioti care iau un sac de bani de la noi s au gandit,ca la atat ii duce capul,sa dea o lege neclara despre animalele de companie de parca s au terminat lucrurile bune din tara. Acea lege trebuie sa specifice niste treburi clare. Daca unii caini sunt zgomotosi,cu cei deranjeaza pisicile sau hamsterii sau anumite pasari care nu fac galagie. Ei vor sa dea o lege la general pentru toate animalele iar apoi fraierii sa se certe intre ei,si cei care au dat legea sa se dea importanti ca au facut ceva. Usor va mai manipuleaza javrele astea adevarate iar voi puneti botul,ca tot animale sunteti poate mai rau ca ele,n aveti nimic in cap.

  20. La fel de rai erati si inainte de covid si ati vazut ca v au pus botnite si vau tinut in casa cu program si animalele erau libere ptr ca au sufletul mai bun sa va fie rusine

  21. Wofl,,……..100,,%esti bătrân și frustrat…. Având atâtea probleme ,eu zic că tu nu trebuia sa te naști…..

  22. Consiliul Local din Timișoara…sa va fut in gura pe toti pentru cat de idioto sunteti

  23. Vai de voi,Alex si Sandu!Ori aveti boli terminale,ori faceti parte din categoria celor care fac de ras specia umana.In al doilea caz,va sugerez sa va inscrieti la categoria”subspecie”.Alex,cum te lasa gunoiul din suflet si minte(daca le ai)sa dormi,sa admiri un peisaj magnific sau sa privesti in ochii oamenilor normali?!Ceea ce spui ca ai facut in copilarie,nu-ti face cinste.Ceea ce spui ca ai face unor fiinte nevinovate,oripileaza si ma face sa ma intreb de ce esti liber pe strada.Ai grija de tine,sa nu-ti faci singur rau.Atata ura genereaza gesturi extreme.Schimba-ti optica si sa vezi ca te vei linisti si vei fi fericit!Si ai grija la vocabular!

  24. Asta cred ca ne asteapta cu toti sadicii astia .Omorati tot
    satane globaliste
    Inca un neamt, usr-ist de marca dl.FRITZ putea sa iasa in evidenta cu asa ceva ca atât poate.,caldura in spitale nu putea asigura dar omora porumbeii.
    Vai de tine Timisoara..
    ce ai fost si ce ai ajuns..
    RUSINE

  25. Ciini și pisicile nu au ce cauta în apartamente!! La curte ! Acolo e locul lor cu tot cu latraturile insuportabile.

    • Cainii si pusicile au ce cauta oriunde este stapanul lor. Important este ca dreoturile lor sa fie respectate. Si mai ales nevoile lor. Unii nu sunt de acord nici sa ai caine sau pisica in curte. Cei care nu au animale de companie nu ar trebui sa si dea cu parerea . Inca mai avem de recuperat la civilizatie . Sa nu vorbim de omenie. Dureroase comentarii. Arata caracterul oamenilor. S a vazut si in pandemie.

    • Nu numai că sunt sclavii animalelor cu drepturi dar au mai puținăa educație decât ele. Cine se aseamănă, se adună. Dar, mă rog, sunt emancipați și în pas cu moda. Poate se mai lipeșc de ei ceva inteligență și bune maniere de la animalele care le sunt stăpâni. Inteligența se manifestă mai ales atunci când le șterg la fund pe bietele animale și le depozitează rahatul în pungă.

  26. Bai,suflete negre,comportamentul fata de animale iti defineste caracterul.Sunteti exact la fel si in relatiile cu oamenii.Doar ca,in fata oamenilor nu aveti curaj sa va etalati zgura si laturile din voi.Sunteti prea lasi.Va aratati adevaratul caracter doar in fata fiintelor care nu se pot apara.Eu n-am animal de companie dar e de preferat decat una cum e Cami.Urata sufleteste si rea de gura

    • Am citit toate comentariile deplasate de la subiect și sa dovedit realitatea și a celor care au animale și a celor care nu au.M-a întreb dacă ar citi animalele ce scriu oamenii ar mai sta cu ei in casa?

  27. Nu pot sa cred ca va mai suporta pământul și pe unii și pe ceilalți.Ce apărați voi de fapt ?Ce denigrați voi de fapt?Nu se vede decât un război verbal mai periculos decât armele .Bine ca nu e voie cu arme in România ca mulți ar face dreptate in felul lor.

  28. Mă uit și mă minunez de felul în care pot gândi unii oameni. A avea un animal de companie intr-un apartament nu înseamnă că îti bati joc de el. Chiar daca este un spatiu mic faptul că tu că proprietar al acelui animal îl respecți și oferi hrana și ai grija că el sa își facă necesitățile in natura și nu în casă, este suficient. Animale că și noi oamenii avem nevoie de iubire dar se pare că animalele iubesc cu adevărat iar oamenii sunt de fapt acele animale sălbatice ce nu se iubesc măcar pe ei înșiși. Pentru toți cei ce spun că un animal trebuie sa trăiască doar la curte am și eu o întrebare, cate zile mai aveți de trăit? Suntem satuli de gândirea voastră de oameni care nu cunosc ce înseamnă a fi „om”. Unele persoane singure, au nevoie de cineva care sa le țină companie, voi ăștia ce aveți de comentat oare voi stați în casă cu părinții voștri care sunt poate bătrâni și au nevoie companie? Dar voi ăștia care respirați aerul degeaba și țineți umbra pământului, nu iubiti nici măcar propria persoana mai aveți nevoie de zile de trăit? Eu cred că deja ați depășit limita. Daca ai un animal la bloc îl ai că îl iubești, că ai nevoie de companie când oamenii ar trebui sa fie acolo. Dar nu mai exista omenie pe pământ. Ați uitat sa iubiți. Rușine și îmi pare rău că existați printre noi cei ce încă iubim și animalele.

  29. Unii dintre cei ce-au comentat aici sunt mai animale decât câinii și pisicile din apartamente nu se deosebesc cu nimic de acestea doar că au învățat să scrie( nimic în plus) unii nici atât.Pai măi ,,animalelor” voi știți cât câștigă statul român de pe urma animalelor de companie și câți au un loc de muncă pe seama animalelor ( vezi doar câte mii de medici veterinari sunt în Romania)?
    Și apoi eu am un vecin pe scară că dacă treci pe lângă ușa lui (chiar și iarna) trebuie să porți mască de gaze așa de tare pute a transpirație și a haine nespălate ( nu exagerez cu mic) . Pe unii ,,sensibili” nu-i deranjează mirosurile pestilențiale de la subsolurilor blocurilor mizerabile și inundate cu ,rahat” dar îi deranjează biletele ființe nevinovate care de fapt așteaptă un pic de omenie din partea noastră oamenii ziși umanoizi.

  30. Am citit cu stupoare aceste comentarii sinistre și mizerabile cu valoare sub zero, dar ma întreb ce publicație permite difuzarea acestora, sunt convinsa ca monștrii și criminalii trăiesc printre noi, dar în orice tara care se respectă sunt depistați și judecați și închiși pentru ca sunt un pericol pentru societate ! Ar fi normal sa fie anchetați fiecare din cei care scriu și gândesc bolnav sau murdar, dar în primul rand as da în judecata pe cei care publica asemenea injurii la adresa unui întreg popor . Cine sunteți domnilor de la național.ro, cotidian înființat de 25 de ani care permite lipsa de cultura, de lmenie, care permite sa ne ridicam ca suntem oameni ? Asemenea copii am crescut noi ??? Asemenea grad de civilizație avem ? Atâția monștri sunt printe noi ??

  31. lipsa de „omenie” ….care permit sa ne „rușinam” ca suntem oameni…rectificări la greșeli involuntare.
    Contează numai numărul de comentarii, nu și conținutul lor ?
    Pe Facebook nu ați permis decât comentarii decente la același articol !!!

  32. Majoritatea celor care au câini nu aduna mizeria făcută pe străzi țin pungile pt mizerie in mana în caz că se întâlnesc cu pol. locală.

  33. Nu cred,domnule Anonim!Am vazut oameni care folosesc pungile.In schimb,am vazut si oameni care se usureaza pe la colturile bocurilor.

  34. Voi, ăștia, care sunteți împotriva celor care au animale la bloc, sa le mâncați ce au sub coada. Sunteți niște sălbatici, prosti și idioți.

  35. Fiecare poate avea un animal sau un papagal dar depinde cum îl educi și când poți face zgomot să te distrezi cu el… Nu la miezul nopții să spargă vase prin casă pe gresie, sau să urle când are chef, afară dacă îl scoți nu scoate un zgomot,ce sa vezi😉 prefer să țin un animal de companie la curte decât să îl chinui în casă! E bună decizia cu taxa altfel ar fi mai precauți vecinii păstrând o oarecare bun simt!

  36. Lege venita din Germania, acolo platesti taxa pe animal…asa am ajuns din pacate, daca nematzul ne spune sa stam capra, noi stam . Ia nu mai respectati toate aberatiile astea de legi tampite venite de la UE ! Asa am ajuns sa ne sacrificam si padurile taiate de Austrieci, ne.am sacrificat vitele, porcii si pasarile ca a avut grija UE sa inventeze tot felul de boli si ale noastre trebuie sacrificate ca sunt bolnave…sa cumparam de la ei, asa a fost si cu marea pandemie, acuma incet incet vor sa ne impuna sa mancam lacuste si greieri si sa dispara banul CASH ! Cand o sa bage leagea si va disparea banul CASH imi voi cumpara arma si ii astept la usa mea ! Treziti.va pana nu e prea tarziu…tot ce se intampla acuma nu se numeste civilizatie…se numeste sclavagism modern ! Eu refuz sa fiu sclav in tara mea, refuz sa imi pierd si sa uit traditiile, obicieiurile, istoria si religia tarii mele !

  37. O să ne ducem dracului cu toții pentru că suntem atât de rai. Acum hai să ne luăm și de bietele animalute!

  38. 😂😂😂😂😂😅😅😆😁😄😃😀😀😃😄😁😆😅🤣😂Sunteți cei mai tari la înjurături și jigniri..Toți sunteți mai deștepți unul față de altul, de când a ajuns animalele să fie mai presus decât omul! Cei care dețin animale de companie și ies cu ele la plimbare, vă rog frumos să curățați rahaturile de câini și lăsați în urma voastră, este plin rahaturile pe spații verzi și trotuare..!

  39. 😂😂😂😂😂😅😅😆😁😄😃😀😀😃😄😁😆😅🤣😂Sunteți cei mai tari la înjurături și jigniri..Toți sunteți mai deștepți unul față de altul, de când a ajuns animalele să fie mai presus decât omul! Cei care dețin animale de companie și ies cu ele la plimbare, vă rog frumos să curățați rahaturile de câini și nu lăsați în urma voastră, este plin rahaturile pe spații verzi și trotuare..!

  40. Corect.Sa scada numarul animalelor de companie,dar sa creasca numarul politicienilor.

  41. Stau la bloc,nu am nimic cu animalele,cred ca posesori de animale au vina ,pe animal omul îl dirijează și-l conduce ,cine este de vina? Omul .
    Am un vecin care locuiește la un etaj mai sus ca mine și îmi scutura toate mizeriile in casa,nu pot lasă un geam deschis ,adun firele de par ,ate,scame,scobitori,coji de nuci,tot ce rămâne in urma scuturatului,ea își face curățenie și eu fac după ea și tot Asa de ani de zile,nu mai am liniște in casa mea ,nu știu ce metoda sa mai aplic,poate ma puteți ajuta și pe mine cu un sfat sa știu și eu cum sa procedez cu oamenii de genul acesta!
    Va mulțumesc de înțelegere și sper ca articolul meu nu va deranjează !

  42. Uau. Cică suntem ființe rațiomale, înzestrate cu viu grai. Niciodată. Animalele sunt mai presus decât noi, oamenii. Ele nu cunosc, invidia, lăcomia, mai continui ? Așa că, iadul este a celor făr’ de Dumnezeu.
    SĂ VĂ FIE RUȘINE !

  43. Eu nu am nici un animaluț!sa platesti intretinere pentru ei?nu vad de ce daca avem ceasuri la apa,la caldura.mai este o problema: atâtea familii si-au luat animale ,încât daca le da drumul ,ne mănâncă pe toti.Mai oamenilor de ce oare va jicniti?Inteleg ca nu tuturor plac animalele dar sunt multi care le divinizeazasi daca iubești pe cineva faci orice.

  44. Gunoaielor!!!futeti-va cainii si matele!! O sa vina vremea sa ii mancati!!!

    • Pe ma-ta cred ca a futut-o un câine și și ieșit tu. Mai bine își punea prezervativ. Sa mănânci tu cu ma-ta ce are câinele dub coada

    • Saracul de tine singur esti macinat de labã familia nu te haleste si nici in cariera nu prea ainreusit. Nici macar de iubirea unui animal nu te poti bucura din cauza puroiului din tine.
      Imi e scarba de retardati ca tine fãtați prematur.

  45. Da! Dovada clara ca exista muuuulte ERORI GENETICE .
    Se spui , faci , gindesti ASA O SA PRIMESTI !

  46. Eu am doi câini.Platesc la taxe pe mâncarea și pe vizitele la veterinar de mi vine acru.Nu mă deranjează să strâng după ei.Nu sunt vreun mare bogătaș dar îmi asum până la capăt și dacă va fi să plătesc vreo taxa pt. ei o voi face.Decat să mă duc cu banii la aparate sau sa i dau pe băutură mai bine prefer sa cresc doi amărâți.Fiecare spune și face ce îl taie capul.Astia ne manipulează in ultimul hai și unora li sa pus pe animale.Restu puteți să comentați cat vreți.Cand oi veni să vă cer un leu de pâine atunci sa vă dați cu parerea.Pe munca si pe spatele meu cresc și 10 câini dacă mă simt în stare.

  47. Chiar nu mă deranjează să plătesc la întreținere pentru cățelușa mea! Este Jack Russell pentru cei cunoscători. Este o fire mai nebunatica,dar reușim să o dresăm. Face baie mai des decât mulți din cei cu care stau in condominiu. De când o avem plătim aproape 3 metri cubi de apă caldă in plus/lună. Poate vi se pare irelevant dar consumul meu total este de 20-22 m cubi lunar(rece plus caldă). Spăl zilnic așternuturi ,haine . Am făcut planul fabricii de săculeți pentru căței. Da ,sunt oameni care nu strâng mizeria,dar nu o vor strânge până când un polițist nu îi va da maximul amenzii. De câteva ori! Degeaba îl pui să plătească la întreținere,nu asta îl va face să curețe după cățel! Dar cu ce este mai prejos un cățel decât un scandalagiu care găurește casa de plăcere la orice oră ,la 6 dimineața scoate caloriferele și le târâie prin casa (in fiecare luna) pentru că așa se simte el bine? Când tropăi ,joci tenis de perete sau inunzi pe vecinul de sub tine luna de luna ,ce te face sa crezi că ai dreptul ăsta? El are dreptul să stea fara semnătură in bloc doar pentru că este biped? Da, sunt câini pe care și eu i-aș strangula fara probleme pentru zgomotele pe care le fac,dar apoi realizez că nu animalul este de vina ,ci, cel ce îl educă.
    Deci ,revenim tot la om!
    Eu am anunțat administrația cu o săptămână înainte să o aduc pe prințesa noastră în locuință. Mi s-au spus că nu este nevoie de nimic și că asociația noastră nu a adoptat acele criterii. Deci sa discute administrația cu vecinii nemulțumiți. Deși ,vă spun sincer ar fi doar ipocriți,daca ar avea ce să spună la adresa cățelușei! Nu face in scara,langa scara( oriunde face strâng după ea) și chiar și atunci când era mică și își făcea pe pledul ei nevoile aștepta sau mă chema(in felul ei plângăcios) sa o șterg la fund. Avem o femeie care își punea cățelul să facă lângă mașină noastră ,chiar în ușa șoferului. Nu dau vina pe cățel,dar mă uit la ea și îmi dau seama că atât poate.
    Ca și în cazul unui copil,proprietarul (tutorele)este vinovat direct de comportamentul animalelor de companie.
    Mai este ceva : cățeii nu suportă oamenii agresivi,băuți și rău intenționați. Au ei darul asta de a simți răutatea in om.
    Dar manelele(și orice altă muzică) după orele 22:00 sunt permise?

  48. Toată lumea care comentează aici nu a înțeles nimic din articol. Voi nu vedeți decât strict ce scrie nu și ce înseamnă. Asta faceți de o viață și din cauza asta suferim toți. Pur și simplu nu este vorba despre o taxa pe ceva, este vorba doar despre o TAXĂ. Mai pe înțelesul vostru este vorba despre faptul de a accepta încă o taxă, nu contează pe ce. Eu am cățel și nu o să-l arunc în stradă, prefer sa plătesc. Problema nu este asta, pentru ca animalutele nu trăiesc mult, problema sunt animalele care urlă să se bage încă o taxă. Și uite așa încetul cu încetul o să avem mai multe taxe decât venituri. Asta este mentalitate omului din ziua de azi, să moară capra vecinului și eventual și vecinul.

  49. Oamenii cu animale de companie la bloc sunt inteligenți, buni, frumoși, responsabili! Salvează câteva exemplare rare din mijlocul celor din libertate de care-și bat joc toți ceilalți: cetățeni cu și fără lege sau reprezentanți ai legii!

  50. Un sfat pt toți iubitorii de animale…
    NU ARE ROST SA NE CERTĂM CU CEI CARE AR FI TREBUIT SĂ RĂMÂNĂ ÎN PREZERVATIV🤭

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger