AcasăNewsTaxa de poluare auto scade cu pana la 25%

Taxa de poluare auto scade cu pana la 25%

Taxa de poluare auto scade cu pana la 25% potrivit unui proiect de lege initiat de Ministerul Mediului, a declarat ministrul Laszlo Borbely.

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, care prevede reducerea taxei cu pana la 25%, dar si plata acesteia pentru masinile inmatriculate inainte de 2007.

Potrivit proiectului, daca taxa de poluare platita incepand cu 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii legi, contribuabilii pot sa solicite restituirea diferentei de bani.

Taxa de poluare va fi platita, o singura data, pentru autovehiculele noi sau second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainatate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa.
Taxa va fi calculată pe baza unor criterii precum tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisiile de CO2 si deprecierea autoturismului.

Prima forma a proiectului de modificare a taxei prevedea o diminuare a acesteia de circa 30%, de la 1 iulie.

263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger