AcasăNewsTaxa de mediu revine in forta

Taxa de mediu revine in forta

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat ca se lucreaza la stabilirea unei taxe pentru masinile cu norma de poluare mica si emisii mari de bioxid de carbon, avand in vedere ca numarul inmatricularilor de astfel de autoturisme s-a dublat fata de anul trecut.

Gavrilescu a mentionat ca la stabilirea cuantumului acestei taxe se va tine cont de capacitatea cilindrica a autovehiculului, de norma de poluare si de emisiile de bioxid de carbon. „Consider ca nu trebuie sa punem o taxa la taxa de prima inmatriculare, adica este ca si cum gandim inainte, in viitor, punem caruta inaintea boilor, in sensul ca noi trebuie sa stim, in momentul in care gandesti o astfel de taxa, sa te gandesti cat circula ea (masina n.r.), deci care este rulajul ei intr-o anumita perioada de timp, astfel incat sa poti sa-i faci determinarea de astfel de emisii. Si atunci o sa tinem cont de trei criterii: de capacitatea cilindrica, cea la care astazi de fapt este impozitata orice masina si este un impozit la taxe si impozite locale, norma de poluare – al doilea criteriu, si al treilea, emisiile pe care le da fiecare autovehicul”, a afirmat ministrul.  De asemenea s-a facut promisiunea ca “de aceasta data, nici inmatricularea in Bulgaria nu ar mai putea fi o solutie”. Cornel Brezuica, seful AFM, a declarat, la randul sau, ca „ am inceput discutii privind un nou mod de taxare. Trebuie sa vedem insa daca taxam o singura data pe durata de viata a vehiculului sau apelam la o taxa anuala. Sper sa ajungem la o masura fiscala care sa fie benefica pentru toata lumea”.

author avatar
Catalin Dumitrescu
245 afisari

1 COMENTARIU

  1. sa se impuna un sistem de etichetare a masinilor:alb=electrice,galben=hybrid,portocaliu=noi,maro=vechituri poluatoare care aduc bani intermediarilor(sa se impoziteze intermediarii de masini vechi cu cite 2-3mii de euro/car),negru=masini darapanate rau.
    masinile sa plateasca o taxa de poluare dupa cit de mult polueaza.
    masinile care stau pe trotuar sa plateasca 200lei pe luna iar cele parcate pe banda1 sa plateasca 300lei/luna iar cale care stau pe banda a doua sa plateasca tot asa(au meritul sa blocheze circulatia).
    din banii incasati de la astia cu fiarele vschi aflate in circulatie sau care fac specula cu masini pe spinarea prostilor,sa se infiinteze un fond pentru plata celor care dezpolueaza aerul(taxa pe aer) si sa se dea proprietarilor de paduri.
    noi curatam aerul gratis?vrem si noi bani si sa nu mai dam bani de tva la stat.
    am vrea benzina la 12lei litrul sa nu mai mearga toti prostii cu masina prin bucuresti.in bucuresti sa se introduca ratb gratis pentru toata lumea(circuli doar cu buletinul de bucuresti).taranii au bani,sa plateasca bilet.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger