AcasăNewsTătaru, vorbind despre situația din următoarele săptămâni: ”Nici nu vreau să mă...

Tătaru, vorbind despre situația din următoarele săptămâni: ”Nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”

Tătaru: ”Nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun” (sursa foto: Facebook/PNL)

În contextul în care în ultima perioadă oficialii au tot fost întrebați dacă există riscul unui lockdown în România, pe fondul creșterii cazurilor noi de coronavirus, ministrul Sănătății a pus accent pe faptul că nu se poate închide tot, ca urmare a faptului că sunt focare în unele zone ale țării

”Avem o transmitere comunitară diferită în diferite localități. Nu putem adapta la nivel național, să închidem tot pentru că într-o anumită zonă cu anumite focare pe care le putem carantina sau izola să ducem la un lockdown. Adaptarea o facem de la localitate la localitate. (…) Evoluția (situației) dă norma sau măsurile pe care trebuie să le luăm. Fiecare activitate relaxată o avem cu anumite norme. Esențial ar fi să putem să respectăm acele reguli. (…) Nu intenționăm să ajungem la un stat polițienesc, dar trebuie să știm că fiecare avem partea noastră pe care trebuie să o facem în acest context”, a susținut Nelu Tătaru, luni seară, la postul B1TV.

Ce va fi de Crăciun?

Pe de altă parte, dat fiind faptul că se apropie Crăciunul, care se anunță unul diferit în acest an, fiind pandemie, ministrul s-a ferit să facă estimări în privința Sărbătorilor de iarnă. ”Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun. Noi avem, în acest moment, niște repere. Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. (…) În condițiile în care eu voi respecta niște reguli – avem trei cicluri de 14 zile epidemiologic, ar trebui să ajung la (…) un platou. Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit sau voi merge la munte sau în străinătate se înșală”, a mai afirmat Tătaru.

Câte cazuri noi au fost raportate luni

Declarațiile oficialului din fruntea Ministerului Sănătății au fost făcute în ziua în care au fost raportate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), înregistrate în decurs de 24 de ore, dar și 86 de decese.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, până pe 2 noiembrie în România au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 177.361 de pacienți au fost declarați vindecați.

170 afisari

2 COMENTARII

  1. @ Probabil că ar fi de verificat și mortalitatea raportată în perioadele când s-au raportat deficite bugetare cu valori crescute, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger