AcasăNewsTarom, pe mana unei pensionare

Tarom, pe mana unei pensionare

Cum alegem oamenii calificati sa conduca companiile de stat, sau sa influeteze radical evolutia acestora? Simplu, le dam in grija consilierilor personali ai ministrilor de resort. Asa a facut si ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

Astfel,  sub ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, consiliera sa Silvia Popeanga, a ajuns sa conduca Consiliul de Administratie Tarom, desi este… pensionara. Silvia Popeanga a devenit presedintele CA al companiei nationale de luna trecuta si il inlocuieste pe Radu Francis Florescu, care ramane doar membru. Silvia Popeanga, 62 de ani, a fost directorul Directiei Financiare la Romatsa si a fost reprezentantul Regiei in Adunarea Generala a Actionarilor Tarom.

Ministrul Cuc și a<br >pus consiliera șefă<br >a Consiliului de<br >Administrație

Popeanga a incasat de la Ministerul Transporturilor 38.671 lei (peste 8.600 de euro), 40.166 de lei (circa 9.000 de euro) indemnizatie ca membru in CA la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) si 48.896 de lei (peste 10.800 de euro) pensie. Dar, Cuc a mai schimbat cate ceva. In acelasi Consiliu de Adminitratie a mai bagat doua persoane. Unul dintre noii numiti este Razvan-Alexandru Marica, 32 de ani, din Giurgiu. Acesta a absolvit Grupul Scolar Pamfil Seicaru din Ilfov, Facultatea de Stiinte Economice Spiru Haret si are un master in marketing si comunicare in afaceri de la Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir. Un alt membru nou al CA este Alina Georgeta Velicu, care anterior calitatii de membru CA la Tarom a fost agent de vanzari business in cadrul firmei Universal 2002, detinuta de compania de telecomunicatii Orange. Velicu a absolvit liceul de informatica Tudor Vianu din Giurgiu si Academia de Studii Economice Bucuresti. Dupa cum se vede, alti doi mari specialisti in companii aeriene. Ca nici o sinecura nu-i mai buna decat aia de a sta la stat.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.017 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger