AcasăNewsTarile UE, condamnate la iobagie pe mosia Merkozy

Tarile UE, condamnate la iobagie pe mosia Merkozy

”Latifundiarii” Angela Merkel si Nicolas Sarkozy isi impart ”vasalii” si ”iobagii”

Astazi incepe summitul  UE, care ar trebui sa salveze moneda unica de la disparitie si zona euro de la destramare.  Statele falimentare pot pierde dreptul de vot.

”Latifundiarii” Angela Merkel si Nicolas Sarkozy isi impart ”vasalii” si ”iobagii”

Cancelarul Angela Merkel si presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, formeaza tandemul botezat ”Merkozy” de la care se asteapta solutii decisive. Cei doi, care s-au erijat in conducatorii Europei, au in vedere modificarea tratatelor  UE, lucru inadmisibil pentru unele state membre, printre care Marea Britanie.  Daca se vor accepta propunerile tandemului Merkozy, Comisia Europeana va primi puteri sporite si va putea impune masuri de austeritate in statele zonei euro, chiar daca guvernele acelor tari se vor opune. Mai mult, statele care au primit sprijin financiar pentru  iesirea din faliment ar putea sa-si piarda dreptul la vot in UE. In plus, fiecare stat membru ar urma sa fie penalizat, tot prin retragerea  dreptului de vot, daca nu prezinta proiectul de buget national  pentru supravizarea de catre UE si daca nu respecta deficitul bugetar de maximum 3%, precum si o datorie publica de maximum 60% din PIB.

Germania si Franta, primele penalizate?

Printre tarile care ar trebui sa fie sanctionate se afla chiar Franta si Germania, cu o datorie care depaseste 80% din PIB, dar ele sunt ”primele intre egali”. Asadar, dreptul la vot ar putea fi anulat pentru: Grecia – datorie guvernamentala de 144% din PIB, Italia –119% din PIB, Portugalia – 93% din PIB. In randul tarilor care scapa de astfel de penalizare se numara Polonia – datorie de 55% din PIB, Suedia – 40% din PIB si Romania – 31% din PIB.

author avatar
Arpad Dobre
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger