AcasăNewsTarile bogate din UE nu mai vor sa ajute „milogii”

Tarile bogate din UE nu mai vor sa ajute „milogii”

Barroso si Schulz nu reusesc sa biruiasca interesele nationale ale bogatilor UE

Negocieri dure s-au desfasurat la Bruxelles pe tema bugetului pe 2013. Parlamentul European a boicotat negocierile, pe motiv ca nu a obtinut o suplimentare de buget pe 2012.

Barroso si Schulz nu reusesc sa biruiasca interesele nationale ale bogatilor UE

„Ferma animalelor” are bataie lunga! Cand e vorba de bani si de prosperitate europeana, unii se simt mai „egali” decat altii.

Fara suplimentare pe 2012

Intre 22 – 23 noiembrie se va desfasura summitul in care trebuie sa se stabileasca bugetul pe 2014-2020. Insa ministrii s-au incaierat pe cel de anul acesta, vital pentru nevoile imediate, daramite pe cele viitoare. Negociatorii europarlamentari au refuzat sa asiste la discutii, pe motiv ca natiunile contributoare nu au reusit sa umple „o gaura” in bugetul pe 2012, adica noua miliarde de euro, fonduri vitale pentru Europa. „Nu participam, pentru ca nu a existat niciun acord privind o suplimentare de buget pe anul in curs”, a declarat presedintele Parlamentului, Martin Schulz.

„Prietenii coeziunii”, ramasi fara „plapuma”

Tarile bogate ale Europei se disociaza clar de cele sarace, din sud si est. Premierul britanic, David Cameron, a transmis „milogilor” din UE ca trebuie sa se intinda atat cat le e plapuma. Ma rog, cu alte cuvinte! „Milogii” fac parte din grupul „Prietenii coeziunii”, printre care Bulgaria, Romania, Grecia, Ungaria, tarile baltice etc, conduse de Polonia si Portugalia. Acestea sunt beneficiarele programelor de dezvoltare, ca sa le ajunga din urma pe celelalte. Numai ca Austria, Marea Britanie, Danemarca, Franta, Finlanda, Germania si Suedia nu vor sa fie ajunse. Ba vor sa mai taie vreo 100 de miliarde din propunerea de buget pe 2014-2020. Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, spera ca sefii guvernelor bogate vor ceda din „interesele nationale” in favoarea celor europene.

author avatar
Adina Mutar
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger