AcasăNewsTariful RCA, inghetat timp de sase luni

Tariful RCA, inghetat timp de sase luni

S-a ajuns, in sfarsit, la un consens in privinta tarifului RCA. Totul dupa ce voci cu putere de decizie din randul transportatorilor au stat de vorba, la sediul Guvernului, atat cu reprezentanti ai Executivului, cat si ai conducerii Consiliului Concurentei.

UPDATE: In acest sens, Guvernul urmeaza sa adopte un proiect de ordonanta. Pretul de referinta va fi aflat abia peste 30 de zile, in tot acest rastimp ASF va face un calcul al costului mediu pentru diferitele categorii de asigurari, dupa cum a anuntat primul-ministru, in debuitul sedintei saptamanale a Executivului.

La finele discutiilor de la Palatul Victoria, reprezentantii transportatorilor au fost cei care au anuntat ca in cadrul intrevederii de miercuri dimineata s-a ajuns la varianta ca tariful de referinta RCA sa fie inghetat, pentru o perioada de o jumatate de an.

Masura ar urma sa fie valabila nu doar pentru transportatori. „Per total, am castigat un lucru bun, atat pentru transportatori, cat si pentru cetatenii posesori de auto”, a precizat seful Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), odata inchetaie discutiile cu membri ai Guvernului, dar si cu presedintele Consiliului Concurentei s-au incheiat.

In contextul de fata, nu s-a anuntat pana la aceasta ora daca protestul transportatorilor, anuntat pentru joi, se anuleaza sau nu.

In alta ordine de idei, reprezentantii COTAR cer demisia de onoare a liderului ASF, Misu Negritoiu.

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger