AcasăNewsTarifele ISIS pentru sclavele sexuale

Tarifele ISIS pentru sclavele sexuale

Reprezentantul ONU Zainab Bangura aduce noi dovezi despre cruzimea jihadistilor

O reprezentanta a ONU a avut acces la o ”lista cu preturile” sclavelor organizatiei Statul Islamic, care circula in randurile combatantilor din Siria si Irak.

Reprezentantul ONU Zainab Bangura aduce noi dovezi despre cruzimea jihadistilor

Zainab Bangura, reprezentantul special al Secretariatului general al ONU cu privire la abuzurile sexuale in timp de razboi, a precizat ca a primit o copie a acestei liste in timp ce se afla in Irak, in aprilie, potrivit Bloomberg, noteaza Le Parisien. Lista a aparut online in noiembrie 2014, pe site-ul Iraqui News dar a fost prezentata ca un fals in scopuri de propaganda. Insa Bangura a certificat, acum, ca acest document este real. Intr-un interviu, reprezentantul ONU a subliniat ca minorele sunt ”purtate peste tot precum canistrele de combustibil” de catre jihadisti. Ele sunt cumparate pentru a obtine profit de la familiile dispuse sa plateasca pentru rascumparare. Musulmana, fost ministrul de Externe al Sierra Leone, Zainab Bangura a dat si detalii cu privire la ”grila tarifara” practicata de ISIS. Minorele intre unu si noua ani se negocieza  in jurul a 165 dolari (150 euro), in timp ce adolescentele si femeile ”costa” mult mai putin pe masura ce inainteaza in varsta: intre 10 si 20 de ani, 120 dolari, intre 20 si 30 de ani, 80 de dolari, intre 30 si 40, 60 de dolari iar intre 40 si 50 de ani, 41 de dolari.

Femeile yezidite, primele victime

Oficialul ONU a indicat ca sclavele, deseori femei de religie yezidita, sunt ”remise” mai intai liderilor ISIS apoi scoase la vanzare pentru cumparatori straini (clienti  bogati care vin din alte parti ale Orientului Mijlociu) la preturi de mii de euro, nu inainte de a fi oferite, la preturi mult mai mici, combatantilor Daesh. Un documentar difuzat de ABC News a denuntat, anul trecut, aceste crime impotriva umanitatii.

Turcia va desfasura o ” batalie globala” anti Daesh

Turcia va incepe curand o operatiune impotriva ISIS in nordul Siriei, a declarat, ieri, ministrul de Externe Mevlut Cavusoglu, care a indicat ca avioane si drone americane sosesc la bazele aeriene turcesti si ca SUA si Turcia vor declansa o ”batalie globala” impotriva grupului jihadist in Siria si Irak. Cavusoglu a facut aceste declaratii in timpul unei intrevederi cu omologul sau american, John Kerry, in Malaezia, relateaza AFP. ”La ora actuala, impreuna cu SUA, antrenam si echipam opozitia moderata siriana si vom demara curand lupta impotriva Daesh de-o maniera eficienta”, a declarat Cavusoglu. Turcia si SUA colaboreaza la elaborarea unei strategii vizand asigurarea unei acoperiri aeriene pentru rebelii sirieni formati de Washington care opereaza in nodrul Siriei si a respingerea ISIS de-a lungul unei fasii late de 80 de kilometri de-a lungul frontierei cu Turcia. SUA incurajeaza de mult timp Turcia, aliatul sau istoric, sa lupte impotriva ISIS, Ankara fiind reticenta pana la recentele atentate de pe teritoriul Turciei atribuite Statului Islamic. De atunci, Turcia a desfasurat mai multe raiduri aeriene, indicand ca-i  vizeaza pe militantii kurzi ai PKK din Irak dar si pe jihadistii ISIS, desi observatorii sunt de parere ca atacurile i-au vizat in principal pe membri PKK. In iulie, Ankara a anuntat ca a autorizat avioanele militare americane de la baza aeriana Incirlik, aflata in sudul tarii, sa lanseze atacuri contra jihadistilor ISIS.

author avatar
Tudor Borcea
396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger