AcasăNewsTaricene, inchide usa ca te trezesti cu slugile pe prispa!

Taricene, inchide usa ca te trezesti cu slugile pe prispa!

Bunicul meu patern, un taran foarte instarit dintr-o superba zona de munte, avea o vorba prin care ii delimita clar pe tradatori si barfitori de cei onesti. Toti munceau cu ziua pentru el, cu dreapta plata, dar cei corecti veneau si cereau ajutor, timp in care tupeistii se strecurau pe usa din spate si se trezea cu ei cotrobaind prin curte. Descarca din pod si pentru unii, si pentru altii, ca sa-i ajute, dar seara, inainte de culcare, ii spunea bunicii mele: Marie, inchide usile din spate ca ne trezim cu slugile pe prispa!

Din eleganta copresedintele ALDE evita sa spuna ca l a prins pe ala micu smantanind oalele

Filosofia bunicului era simpla: muncesti, primesti plata cinstita si te si ajut cand ti-e greu. Daca-ti iei singur, esti o sluga obraznica si te tratez ca atare. Daca mai si carcotesti, te dau afara din curte si nu mai vezi nimic.

Conservator, ce naiba!

Lucrurile seamana izbitor de mult cu povestea in care este angrenat, acum, Daniel Constantin, copresedintele ALDE. Fostul student la Agronomie a ajuns presedintele Partidului Conservator, impus de Dan Voiculescu mai degraba din interes decat din cunoasterea la perfectie a doctrinei conservatoare initiate de Edmund Burke.

Daniel Constantin participa la mamaliga lui Ponta cu malaiul lui Tariceanu

A avut grija, in timp, sa transforme PC intr-un partid ventuza, care, putin scuipata in cap, se lipeste bine acolo unde este tintita. S-a aliat, tot prin „ventuzeala” – pacat ca verbul reflexiv „a se ventuza” nu exista in limba romana – cu pesedistii, uneperistii si altii, fiind apoi impus de Victor Ponta ca Ministru al Agriculturii. Fara negocieri, ci pur si simplu ca expresie a incapatanarii fostului premier. Care, cand era vorba de „ventuzat”, nu ceda sub nicio forma. Ca demnitar la Agricultura a reusit performanta de a mari suprafata irigabila a Romaniei. Adica s-au inmultit terenurile ce trebuiau irigate, ceea ce nu inseamna ca le-a si irigat. Ce treaba are el cu apa, conductele si canalele? El e conservator, ce naiba!

Avem ceaun, n-avem malai!

Pribegia lui prin politica parea ca s-a sfarsit in momentul in care Calin Popescu Tariceanu a pus pe picioare Alianta Liberalilor si Democratilor, ALDE, in care l-a cooptat. Tot o ventuza, hai sa fim seriosi. O fi muncit, nimic de zis, Tariceanu stie mai bine, dar a primit si rasplata. Asa a intrat in Guvern ca ministru al Mediului, asa a ajuns deputat si tot asa a devenit si vicepremier. Si tot Tariceanu a aflat ca, dupa ce i-a dat de mancare si i-a platit poate mai mult decat merita, Daniel Constantin a inceput sa-i cotrobaie prin curte, vrand sa-si ia ce crede ca i se cuvine. Adica, o parte din clacasii lui. Constantin, conservatorul paralel cu doctrina conservatoare pura, zice ca nu s-ar fi inteles la numirile unor oameni. Dar, in mahalaua partidelor se vorbeste ca, in taina si fara ca vreunul sa recunoasca, Ponta l-ar fi invitat sa sara gardul in curtea lui, ca tocmai a pus ceaunul la fiert pentru o noua mamaliga politica. Iar daca „ala micu’ ” vine si el cu un sac, doi de malai, e numai bine. Poate este doar o asemanare cu filosofia bunicului meu, dar, oricum, Taricene, inchide usa ca te trezesti cu slugile pe prispa! Si-ti mai golesc si camara.

author avatar
Valentin Boeru
1.549 afisari

2 COMENTARII

  1. Adevarul este ca liberalii lui Tariceanu se potrivesc cu conservatorii lui Constantin ca liberalii lui Crin Antonescu cu pesedistii lui Ponta. Adica deloc!

  2. Doctrina lui Daniel Constantin este „sa ne lipim de ceva, poate luam ceva”, asa ca nu trebuie sa mai mire pe cineva ce face in ALDE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger