AcasăNewsTariceanu vrea protocoalele pe masa

Tariceanu vrea protocoalele pe masa

Calin Popescu Tariceanu cere Coniliului Magistraturii  sa desecretizeze pana la ultimul rand protocoalele secrete dintre SRI- Parchete- DNA- instante. Acesta arata cu degetul spre presedintele Klaus Iohannis. Seful statului ar fi singurul care poate face ca actele secrete sa fie dezvaluite pana la capat, prin semnarea unui act care ar face vizibile legaturile ilegale dintre aceste institutii.

”CSM sa desecretizeze anexele protocoalelor SRI-DNA-instante. Iohannis sa ceara SRI sa faca publice toate informatiile privind protocoalele. Sa fie presedintele romanilor nu doar al <<baietilor cu ochi albastri>>. Presedintele Senatului ii solicita presedintelui Iohannis sa ceara SRI sa faca publice toate informatiile privind protocoalele, recomandandu-i ”sa fie macar o data presedintele romanilor „.

19 anexe secretizate

”Ca urmare a dezvaluirilor din mass-media privind raportul Inspectiei Judiciare despre protocoalele secrete dintre SRI-DNA-instante de judecata, care ar contine 19 anexe secretizate, CSM trebuie sa actioneze pentru desecretizarea lor de urgenta. Este necesar ca toate datele din acele protocoale ilegale si imorale sa fie facute publice neintarziat. Romanii au dreptul sa stie cum au functionat institutiile din justitie si felul in care serviciile au influentat activitatea lor. In consecinta, avand in vedere legea privind protectia informatiilor clasificate, care stipuleaza ca nu pot fi secretizate documente in scopul ascunderii incalcarilor legii sau limitarii accesului la informatiile de interes public, solicit doamnei Lia Savonea, presedintele CSM, sa clarifice urgent situatia si sa desecretizeze toate anexele privind protocoalele secrete inainte de discutarea in plen a raportului Inspectiei Judiciare”, scrie Tariceanu pe contul sau de socializare.

author avatar
Ramona Feraru
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger