AcasăNewsTariceanu vrea o noua Constitutie

Tariceanu vrea o noua Constitutie

Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu crede ca USL-ul trebuie sa-si prezinte propriul proiect de revizuire a Constitutiei in campania electorala din aceasta toamna.

Calin Popescu Tariceanu cere USL sa iasa cu o Constitutie anti-Basescu in campania electorala

Un proiect care, in viziunea fostului premier liberal, sa fie astfel gandit incat sa impiedice, pe viitor, ”derapajele de putere” prezidentiale si incalcarea legii fundamentale. In context, Tariceanu critica o data in plus decizia de invalidare a referendumului de suspendare, luata de CCR, despre care spune ca ridica ”grave probleme de ordin politic, constitutional si moral”.

Afirmand si ca institutiile statului sunt folosite astazi ”impotriva cetatenilor, la fel cum se intampla inainte de Revolutia din decembrie 1989”, Tariceanu cere USL-ului ”sa puna in centrul agendei sale politice lupta pentru ca romanii sa-si redobandeasca libertatea”.

author avatar
Simona Badulescu
231 afisari

3 COMENTARII

  1. Cata ipocrizie.Traian Basescu solicita Parlamentului inca din anul 2010 modificarea Constitutiei dar cei din PSD si PNL se faceau ca nu aud.A precizat de cateva ori ca renunta si la 2 ani de mandat daca se modifica Constitutia si daca Referendumul din 2007 ,care a fost validat de Curtea Constitutionala,va fi transpus in legea de baza a functionarii Romaniei. Dupa declaratiile pe care le face Tariceanu dovedeste ca este un comunist vopsit liberal.Si in perioada 2007-2008,cand a fost Prim ministru,desi avea sustinere in Parlament cam 18%,a fost sprijinit de PSD reusind sa-si finalizeze mandatul dar aruncand Romania intr-un haos financiar.

    • Ipocrizie, da, dar infima fata de cea a lui Basescu. Referendumul din 2007 a fost cea mai grosolana manipulare a poporului roman, care a votat fara sa stie consecintele votului. Oamenii simpli, total lipsiti de cunostinte in domeniul politic) au fost intai asmutiti impotriva parlamentarilor apoi li s-a oferit instrumentul de a-i imputina. Manipularea a fost ingrozitoare si prin „lipirea” celor doua referendumuri, voturile venindu-i lui Basescu din ura pe care a reusit s-o sadeasca in mintile oamenilor impotriva parlamentarilor care sug sangele poporului cu salariile lor nesimtite (de vreo 10 ori mai mici decat al „stralucitei” fiice EBA consultant de frunte la LUXTEN. Mara, sincer, tu stiai diferentele dintre parlament bicameral si unicameral? Stiai macar ce democratii recunoscute au parlament unicameral si care bicameral?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger