AcasăNewsTariceanu trage un semnal de alarma: "Exista probleme reale cu care justitia...

Tariceanu trage un semnal de alarma: „Exista probleme reale cu care justitia se confrunta”

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, s-a intalnit, miercuri, cu reprezentantii asociatiilor de magistrati din Romania.

Cu aceasta ocazie, Tariceanu a facut mai multe anunturi extrem de interesante, dar a vrut sa traga si un semnal de alarma in legatura cu „problemele reale cu care se confrunta justitia”.

„Trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca exista o serie de neajunsuri, exista probleme reale cu care justitia se confrunta. Daca vorbim de statul de drept, avem interesul de a consolida credibilitatea si independenta justitiei”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului este de parere ca „CCR a respins legile adoptate in acest domeniu, iar interesul nostru e de a pune pe primul loc cetateanul. Am discutat si modul, gradul de implicare al SRI in justitie, lucru care afecteaza independenta judecatorilor. Nu discutam spete concrete, discutam la modul general, dar cred ca implicarea serviciilor secrete se poate realiza pe trei paliere: existenta posibila a ofiterilor acoperiti in interiorul autoritatii judecatoresti, participarea directa la anchete a SRI alaturi de Ministerul Public si DNA pana la hotararea definitiva a instantelor de judecata si pe langa autoritatea judecatoreasca si detasarea unui numar mare de ofiteri ai SRI la DNA si, mai recent, la ANAF”.

In plus, Tariceanu a atras atentia ca „la legile Big Brother exista mari semne de intrebare”, dar a si subliniat faptul ca „nici primul ministru si nici presedintele nu beneficiaza de imunitate suplimentara. Ei nu sunt mai presus decat un parlamentar oarecare”.

author avatar
Cristi Ionita
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger