AcasăNewsTariceanu: Toţi am sperat sa nu avem al doilea Basescu

Tariceanu: Toţi am sperat sa nu avem al doilea Basescu

Preşedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, la şedinţa PSD de la Parlament, ca toţi au sperat la un partener in preşedintele Klaus Iohannis şi nu la al doilea „Basescu”, dar urmarile s-au vazut.

„Am fi putut face mai mult daca gaseam in presedinte un partener onest. Am sperat şi eu sa avem un partener care sa ne ajute in stoparea erodarii sistemului de justiţie, am sperat sa avem un partener pentru o Romanie puternica şi demna. Am sperat un partener echilibrat, un preşedinte care sa se gandeasca la ţara şi abia in al doilea rand la un mandat”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, la Consiliul Naţional al PSD. Acesta a mai spus ca nu este patriotic sa lupţi impotriva corupţiei incalcand legea, adaugand ca esenţa protocoalelor este ca „acuzaţii erau condamnaţi in baza informaţiilor şi nu in baza probelor”. Liderul ALDE a punctat ca in acest context au fost inventate protocoalele secrete intre SRI şi justiţie. „Au inchis cercul prin inventarea protocoalelor secrete. Esenţa lor este simpla: judecatorii primeau intr-un plic informaţii, atenţie – informaţii, nu probe, confidenţiale despre acuzaţi, informaţii la care acuzaţii şi avocaţii lor nu aveau acces ca sa se poata apara cum este normal. Acuzaţii erau condamnaţi in baza informaţiilor şi nu in baza probelor. De ce au facut unii judecatori acest lucru? Probabil ca unii au crezut ca fac ceva patrioritic. Ei bine nu ştiu daca este ceva patriotic sa lupţi impotriva corpuţiei incalcand legea”, a completat Calin Popescu Tariceanu.

author avatar
Andrei Coman
193 afisari

1 COMENTARIU

  1. I-ați zice domnului Tăricanu și „Legal Beauty”, al politicii românești, ca exponent al „statului de drept”, și pentru că a fost instruit de doamna Zina Dumitrescu ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger