AcasăNewsTariceanu si Basescu, pusi in aceeasi galeata de ambasadorul american

Tariceanu si Basescu, pusi in aceeasi galeata de ambasadorul american

Ambasadorul american a considerat firesc sa cheme sefii Parhetelor pentru o „informare”

Dupa ce au avut mai multe remarci la adresa lui Hans Klemm cu privire la interesul lui, cam exagerat din punctul lor de vedere, fata de sistemul judiciar si de actvitatea Parlamentului, Hans Klemm a venit cu replica intr-o maniera destul de nediplomata.

Ambasadorul american a considerat firesc sa cheme sefii Parhetelor pentru o „informare”

Continutul poate este mai putin interesant, nu se fac dezvaluiri, dar gestul poate fi interpretat ca o avertizare imbracata in vorbe diplomatice. Separati iremediabil de statut si de opinii, in mai toate momentele existentei lor politice, de data aceasta Calin Popescu Tariceanu si Traian Basescu devin, la un loc, un substantiv comun pentru ambasadorul SUA la Bucuresti. Ambii sunt tratati pe picior de egalitate, ceea ce ar lasa loc de interpretare ca Hans Klemm nu este deranjat de diferentele imense dintre cei doi, ci de faptul ca au considerat, nu o data, ca trimisul american in Romania se amesteca prea mult in bucataria interna a tarii. Diplomatul nu a nominalizat niciun nume, dar, mingea i-a fost ridicata la fileu intr-un interviu televizat, cand a fost intrebat punctual ce crede despre Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, care nu au agreat interesul lui Klem fata de actvitatea Parlamentul si fata de sistemul judiciar. „Eu cred, Guvernul SUA crede – pentru ca vorbesc in numele Guvernului SUA, nu al meu – ca este in interesul SUA si al parteneriatului nostru strategic sa fac anumite observatii in mod public.

Calin Popescu Tariceanu nu vede cu ochi buni amestecul lui Hans Klemm

Asta e datoria mea in calitate de ambasador al SUA in Romania”, a tinut sa precizeze ambasadorul. Ca a vorbit despre democratie, despre parteneriat strategic intr-o lume instabila, despre ce-si doresc SUA de la Romania, sunt chestiuni care compun orice discurs. Dar a pune pe picior de egalitate un democrat ca Tariceanu si un dictator precum Basescu nu pare a fi tocmai coser. Asta, numai daca ai vreun semnal de transmis.

author avatar
Valentin Boeru
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger