AcasăNewsTăriceanu se dă „cel mai mare britanic”: Om fi pierdut alegerile, dar...

Tăriceanu se dă „cel mai mare britanic”: Om fi pierdut alegerile, dar meritam să câștigăm

„Nu mereu cei care iau voturile le şi merită. A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta!”, a postat Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook, luându-și notițe din afirmațiile marelui premier britanic, Winston Churchill.

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și președintele Senatului Românieie (Sursa foto: Twitter)

„Astăzi se împlinesc 74 de ani de la un eveniment politic care a zguduit mapamondul şi se va preda veşnic în şcolile de politologie. Winston Churchill, cel mai mare britanic care a trăit vreodată, cum îl consideră ai lui, omul care şi-a dus ţara la victorie, ca premier, în Al Doilea Război Mondial, a pierdut stupefiant primele alegeri organizate după înfrângerea lui Hitler, deşi, personal, avea 83% încredere în sondaje. I-a rămas satisfacţia că cel puţin pleca în opoziţie după ce învinsese duşmanul nazist”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu menţionează că marele bărbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta şi, în 1951, a revenit la cârma ţării, iar cel care îl învinsese în alegeri a rămas în istorie mai mult graţie acelei suprinzătoare înfrângeri a lui Churchill. „De aici, prima lecţie ar fi că nu mereu cei care iau voturile le şi merită. A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta!” a încheiat apoteotic Tăriceanu.

Pe 26 mai 2019, Coaliția PSD-ALDE aflată la guvern, care a câștigat în 2016 detașat în fața celorlalte forțe politice, obținând un covârșitor 40% la alegerile parlamentare, a fost zguduită după ce a pierdut „la dublu”: în fața forțelor de Opoziție, precum și în fața președintelui României, care a supus la referendum inițiativele legislative ale Coaliției de modificare a legilor Justiției (Codul penal și Codul de procedură penală) în favoarea infractorilor.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
228 afisari

3 COMENTARII

  1. Papagalul asta politic nu a inteles nimic din ce i s-a intamplat. El nu a invins pe nimeni si nu a luptat cu nimic.

  2. unul din scursurile care au adus Romania in starea in care este astazi -puscarie pe viata, ca noi n-avem voie pedeapsa cu moartea, doar unii privati au voie sa mierleasca lumea…beti cu masina, pe strada, in familie, la locul de munca prin neplata salariului (adica daca nu primesti salariul poti sa crapi sau sa furi), doctorii dumnezei care-ti presciu 5 medicamente in loc de 2, te taie aiurea ca de, mai gresesc si ei etc.

  3. Asta are nevoia si de sprijinul anglo-americanilor, fiindca pe cel al serviciilor franceze il are !!!
    Lumea se uita non-stop la csolos si nu-l ia in consideratie pe calin, prietenul marelui orient francez !!!
    Prosti mai sint romanii !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger