AcasăNewsTăriceanu se dă „cel mai mare britanic”: Om fi pierdut alegerile, dar...

Tăriceanu se dă „cel mai mare britanic”: Om fi pierdut alegerile, dar meritam să câștigăm

„Nu mereu cei care iau voturile le şi merită. A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta!”, a postat Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook, luându-și notițe din afirmațiile marelui premier britanic, Winston Churchill.

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și președintele Senatului Românieie (Sursa foto: Twitter)

„Astăzi se împlinesc 74 de ani de la un eveniment politic care a zguduit mapamondul şi se va preda veşnic în şcolile de politologie. Winston Churchill, cel mai mare britanic care a trăit vreodată, cum îl consideră ai lui, omul care şi-a dus ţara la victorie, ca premier, în Al Doilea Război Mondial, a pierdut stupefiant primele alegeri organizate după înfrângerea lui Hitler, deşi, personal, avea 83% încredere în sondaje. I-a rămas satisfacţia că cel puţin pleca în opoziţie după ce învinsese duşmanul nazist”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu menţionează că marele bărbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta şi, în 1951, a revenit la cârma ţării, iar cel care îl învinsese în alegeri a rămas în istorie mai mult graţie acelei suprinzătoare înfrângeri a lui Churchill. „De aici, prima lecţie ar fi că nu mereu cei care iau voturile le şi merită. A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta!” a încheiat apoteotic Tăriceanu.

Pe 26 mai 2019, Coaliția PSD-ALDE aflată la guvern, care a câștigat în 2016 detașat în fața celorlalte forțe politice, obținând un covârșitor 40% la alegerile parlamentare, a fost zguduită după ce a pierdut „la dublu”: în fața forțelor de Opoziție, precum și în fața președintelui României, care a supus la referendum inițiativele legislative ale Coaliției de modificare a legilor Justiției (Codul penal și Codul de procedură penală) în favoarea infractorilor.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc