AcasăNewsTariceanu se antreneaza pentru prezidentiale

Tariceanu se antreneaza pentru prezidentiale

Nu-i mai trebuie functia de premier, dar ii face al naibii de tare cu ochiul Palatul Cotroceni. Considerat de liberali drept  unic contracandidat al lui Crin Antonescu pentru sefia PNL, Calin Popescu Tariceanu se pare ca aspira si la statutul de prezidentiabil al partidului.

Calin Popescu Tariceanu este tentat de functia de presedinte al tarii

Liberalul Calin Popescu Tariceanu ar accepta o functie in viitorul Executiv, dar nu pe cea de premier. ”Un post de prim-ministru nu se ofera la masa ca la piata, se arunca pe masa… Exista niste reguli ale jocului democratic, niste reguli pe care le respecta toate tarile democratice. Aceste reguli se bazeaza pe respectarea vointei electoratului, ceea ce inseamna ca exista un partid sau o alianta de partide care castiga majoritatea absoluta sau majoritatea relativa si care primeste mandatul de formare al Guvernului. In cadrul USL, exista o decizie in privinta formatiunii care va desemna primul-ministru, si care e PSD”, a explicat fostul premier. In schimb, chiar daca nu a dorit sa intre in detalii, Tariceanu a sugerat ca l-ar tenta mai tare o candidatura la prezidentiale. ”E putin prea devreme sa discutam acest subiect. Nu e un subiect despre care sa spun ca e inchis pentru mine, dar in momentul de fata prioritatea o reprezinta alegerile din 9 decembrie si dorinta de a obtine un rezultat favorabil”, a mai spus Tariceanu.

Liberalii il vor mai intai presedinte de partid

”Calin Popescu Tariceanu a fost foarte bun si are un soi de simt al echilibrului politic. N-ar fi rau sa se intoarca (la sefia PNL – n.r )”, declara in urma cu cateva zile Radu Campeanu. Opinia seniorului este impartasita si de alti liberali, din ce in ce mai multi la numar, mai toti nemultumiti de felul in care Crin Antonescu a condus partidul. Culmea, o parte dintre liderii locali ai PNL prefera sa-l aiba alaturi pe Tariceanu la evenimentele electorale si se declara multumiti daca filialele pe care le gestioneaza nu au fost ”calcate” de Antonescu si gasca lui.

PNL, incurajat sa bage divort

Uniunea Social Liberala este o alianta electorala, nimic mai mult, iar zilele ei ar putea fi numarate. O spune chiar Calin Popescu Tariceanu, aratand ca nepotrivirea de caracter, dar mai ales de ideologie, poate fi principala cauza a unui divort PNL-PSD. ”La un anumit moment, va trebui sa ne despartim pentru ca suntem partide cu un anumit profil ideologic si fiecare partid aspira sa obtina in final votul majoritar al cetatenilor pentru a-si pune programul in practica fara a face compromisuri” a afirmat Tariceanu. Declaratia fostului premier nu a ramas fara ecou, iar pretendentii la mana liberalilor nu au intarziat sa apara. Noi credem ca Dreapta fara PNL este o dreapta ciuntita. De aceea, intotdeauna, si Blaga, si eu am sustinut ca o guvernare naturala de Dreapta este intre ARD si PNL”, a afirmat democrat-liberalul Adriean Videanu.

[poll id=”398″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
675 afisari

2 COMENTARII

  1. sper ca Tariceanu sa stea ion banca lui .Ori este diversionist,ori ranchinos ca a pierdut in favoarea lui Crin ori TRADATOR.Eu nu-l votez.

  2. alianta USL nepotrivire de ideologie, psd este partid politic de stanga, PNL este partid politic de dreapta, prin alianta acestor doua partide a reiesit vestita alianta USL , intrbare , care ete orientarea politica a acestei asa zise aliante, i-mi poate spune cineva, cred ca se rasuceste bratienii in mormant.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger