AcasăNewsTăriceanu sare la Iohannis privind Acordul Național: Disperatul „lipsit de respect”

Tăriceanu sare la Iohannis privind Acordul Național: Disperatul „lipsit de respect”

Călin Popescu Tăriceanu îl atacă pe președintele Klaus Iohannis, după acesta a anunțat că joi va fi semnat Acordul național pentru parcursul european al României. PSD și ALDE nu vor fi prezente la semnarea acestui pact. „Nu este decât o nouă dovadă de disperare din partea preşedintelui şi de lipsă de respect faţă de rolul instituţiilor din statul român”, a afirmat liderul ALDE.

Sursa foto Twitter

Reacția lui Tăriceanu este probabil un semn de frustrare, după ce Iohannis a invitat liderii partidelor din opoziție la Cotroceni la ora 16:00 pentru semnarea Acordului Național, iar ALDE, partidul său, a rămas pe dinafară.

„Deşi Curtea Constituţională a decis amânarea dezbaterilor cu privire la verificarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, dl Iohannis dă dovadă de dispreţ faţă de rolul instituţiilor din statul român şi anunţă că la Cotroceni, mâine, îşi aduce apropiaţii să semneze aşa zisul Acord Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României. Nu este decât o nouă dovadă de disperare din partea preşedintelui şi de lipsă de respect faţă de rolul instituţiilor din statul român”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe contul său Facebook.

El s-a referit la anunțul conform căruia CCR amână pentru sfârșitul lunii dezbaterea privind validarea referendumului pe justiție din 26 mai, iar decretul președintelui de convocare a referendumului a fost contestat.

„Şi atunci, care este graba dlui Iohannis în a forţa semnarea acestui Acord? Dacă judecătorii CCR vor decide că, poate, întrebările la acest referendum nu au fost constituţionale, atunci ce valoare va avea acest Acord impus de dl Iohannis? Sau dl Iohannis consideră că prin semnarea acestui Acord de către câteva partide va putea pune presiune pe judecătorii Curţii Constituţionale, astfel încât să ia o decizie favorabilă domniei sale? mai a spus Tăriceanu.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger