AcasăNewsTariceanu s-a abtinut la votul pe calendarul motiunii de cenzura: "Am lasat...

Tariceanu s-a abtinut la votul pe calendarul motiunii de cenzura: „Am lasat majoritatea sa hotarasca”

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite in care s-a stabilit calendarul dezbaterii motiunii de cenzura, ca s-a abtinut la vot, fiindca nu a vrut sa incline balanta in niciun fel.

Calin Popescu Tariceanu a explicat ca punctul principal la sedinta Birourilor reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului a fost stabilirea calendarului motiunii de cenzura depuse de PNL. „Au fost doua puncte de vedere: al initiatorilor, care doreau o dezbatere cat mai rapida, in aceasta saptamana si al majoritatii, care a propus un calendar mai relaxat, in final stabilindu-se ca saptamana aceasta, joi, la ora 12,00, sa se citeasca motiunea in plenul reunit, iar luni, la ora 14.00, sa aiba loc dezbaterea motiunii de cenzura”, a spus el, citat de realitatea.net.

Initial, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca motiunea va fi dezbatuta lunea viitoare, incepand cu ora 16.00.

In legatura cu votul de abtinere din sedinta Birourilor reunite ale Parlamentului, Tariceanu a precizat ca asta nu inseamna ca este sau nu de acord cu o astfel de propunere.

„Am dreptul sa votez cum consider, intr-o astfel de dezbatere, tinand cont ca eu sunt independent, nu am vrut sa inclin balanta intr-o directie sau alta, asa incat am lasat majoritatea si initiatorii sa hotarasca”, a mentionat el.

„Saptamana trecuta din pacate nu a existat cvorum de lucru in Birourile reunite. Una din interpretari a fost ca din acest moment decurg cele cinci zile mentionate in articolul 95, privind activitatile comune ale Camerei si Senatului si s-a votat in consecinta. Celalalt punct de vedere era ca termenele decurg de la data depunerii si inregistrarii motiunii. Pana la urma s-a transat prin vot”, a mai spus Tariceanu.

author avatar
Alina Costache
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger