AcasăNewsTăriceanu, replică la atacul lui Iohannis: să aducă în Parlament dovezile pentru...

Tăriceanu, replică la atacul lui Iohannis: să aducă în Parlament dovezile pentru această acuzație gravă

Se aduce în discuție amânarea alegerilor parlamentare. Tăriceanu: ”Intuiesc reacția lui Orban” (sursa foto: Facebook)

Fostul președinte al Senatului se numără printre politicienii care au reacționat pe marginea acuzațiilor dure formulate de către președintele Iohannis, în cursul acestei zile, la adresa PSD-ului, după ce proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților.

Parlamentarul aflat în fruntea ALDE a criticat această ieșire publică a președintelui, din ziua în care proiectul în cauză a fost discutat în ședința plenului Senatului. „Atunci când nu ai ce să oferi poporului tău, atunci când nu ai soluții pentru repornirea economiei, atunci când nu ai resurse să mărești pensiile și alocațiile, atunci scoți ultima carte: naționalismul. În vremuri de criză politicienii iresponsabili folosesc această ultimă armă sperând să-și salveze scaunul. Astăzi, Klaus Iohannis și “Guvernul Meu” au ajuns la fundul sacului și în lipsa de soluții la problemele reale ale românilor au început să fluture flamura naționalismului. Cât de nesăbuit trebuie să fii să dai foc la țară doar ca să muți discuția de pe criză pe altă teme? Cât de nesăbuit trebuie să fii că atunci când te numești Klaus și Ludovic să devii exponentul naționalismului?”, consideră Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, politicianul consideră că e necesar ca președintele să vină în fața Legislativului cu dovezi pentru aceste acuzații. „Astăzi dl Iohannis a făcut cea mai gravă acuzație care s-a făcut în România după decembrie 1989. El a acuzat un partid parlamentar că are o înțelegere ascunsă cu o putere străină pentru a ceda o parte din teritoriul național. Acest lucru nu poate să rămână așa. Dl Iohannis trebuie să vină in Parlament să aducă dovezile pentru această acuzație gravă. Această acuzație poate avea doar două soluții: ori acuzațiile sunt adevărate și partidul acuzat trebuie să fie interzis, ori Președintele României minte și manipulează și trebuie să-și dea demisia și să sufere rigorile legii”, a mai transmis Tăriceanu, pe Facebook.

sursa foto: Facebook