AcasăNewsTariceanu: "Rasturnarea Guvernului inseamna incalcarea statului de drept. Iohannis sa nu uite...

Tariceanu: „Rasturnarea Guvernului inseamna incalcarea statului de drept. Iohannis sa nu uite …”

In calitate de presedinte al Partidului Liberal Reformator, Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat, vineri seara, sprijinul pentru guvernarea premierului Victor Ponta.

Tariceanu considera ca Victor Ponta nu are inca motive sa-si dea demisia din functia de premier, desi a intrat pe mainile procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzat de comiterea mai multor infractiuni.

„Victor Ponta se bucura in continuare de intregul sprijin al liberalilor ramasi fideli atat valorilor liberalismului, cat si votului popular masiv din 2012. Consideram ca o eventuala rasturnare a guvernului pe cale judiciara ar fi cea mai grava incalcare a statului de drept, a principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat din ultimii 25 de ani. Democratia nu ar mai fi atunci, in Romania, decat o forma fara fond. Datoria noastra in acest moment si in fata unor astfel de amenintari este ca sa aparam statul de drept, democratia si, mai ales, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor”, spune Tariceanu.

Liderul PLR isi manifesta increderea in capacitatile institutiilor judiciare de a efectua anchete, dar considera ca „aceste institutii nu trebuie sa schimbe nici majoritati parlamentare si nici guverne”.

Nu in ultimul rand, Tariceanu ii recomanda presedintelui Klaus Iohannis sa-i acorde prezumtia de nevinovatie premierului Victor Ponta, inainte de a-i solicita demisia, si ii aminteste sefului statului ca „Iohannis ar trebui sa nu uite ca in toamna anului trecut a cerut votul concetatenilor sai in timp ce era trimis in judecata. Peste sase milioane de cetateni i-au acordat atunci prezumtia de nevinovatie si l-au ales ca presedinte al Romaniei. S-ar cuveni ca domnul Iohannis sa le imite exemplul”.

author avatar
Cristi Ionita
363 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger