AcasăNewsTăriceanu: Pactul președintelui Iohannis este „o altă șmecherie”

Tăriceanu: Pactul președintelui Iohannis este „o altă șmecherie”

Sursa foto Twitter

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că acordul propus de Klaus Iohannis partidelor deviază sensul referendumului, care a fost pe teme de justiţie. „Este o altă şmecherie” prin care încearcă să își sprijine realegerea ca şef al statului, a mai acuzat Tăriceanu.

„La consultările pe care le-am avut preşedintele nu a făcut nici cea mai mică menţiune cu privire la acest subiect. Prin urmare, acest anunţ nu face decât să deturneze sensul referendumului, care a fost clar referitor teme de justiţie şi nu a fost vorba de parcursul european, pe care nu cred că l-a pus cineva în discuţie. Ar fi fost normal să ne aducă la cunoştiinţă intenţia de a propune un astfel de pact”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a susținut chiar că vede în demersul președintelui o invitație la adresa PSD-ALDE de a-l susține la prezidențiale.

„Mie mi se pare nepotrivit acest demers, pentru că, de fapt, este o altă şmecherie”. Președintele Senatului a afirmat că Iohannis ar fi trebuit să-i învețe pe români comportamentul nemțesc, iar nu cum e cu șmecheria. În ciuda acuzelor la adresa lui Iohannis, la finalul declaraţiei el a menționat că va analiza şi va decide dacă ALDE va adera la acordul propus.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită formaţiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
190 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger