AcasăNewsTăriceanu nu renunță la prezidențiale: “Trebuie să-l învingem pe Iohannis”

Tăriceanu nu renunță la prezidențiale: “Trebuie să-l învingem pe Iohannis”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni seara, că liderii organizaţiilor partidului vor discuta în această săptămână pentru a lua o decizie în ceea ce privește candidatul la alegerile prezidenţiale. El a menţionat că a fost înţeles greşit, când, după scrutinul din 26 mai, a spus că nu se mai gândeşte la o candidatură. 

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagcalin popescu tariceanu title=Călin Popescu Tăriceanu data wpil keyword link=linked>Călin Popescu Tăriceanu<a> Sursa foto Twitter

„O declaraţie a mea (…) a fost interpretată de unii ca o renunţare la candidatură. Eu am spus atunci că, la momentul respectiv nu discut despre acest subiect şi cred că era şi logic de ce nu discut despre acest subiect. În continuare, sigur că şi noi, la ALDE, şi cei din PSD, această problemă va trebui să o rezolvăm. Şi la ALDE o să discutăm probabil chiar în această săptămână cu liderii organizaţiilor, în cadrul structurilor statutare ale partidului, şi cel mai probabil va urma o decizie în acest sens, pentru stabilirea celui care va fi candidatul la alegerile prezidenţiale”, a declarat Tăriceanu, la un post de TV.

Întrebat dacă posibilitatea ca premierul Dăncilă să vrea să candideze la prezidenţiale nu ar produce fricţiuni în coaliţie, președintele Senatului a răspuns: „Nu ştiu ce planuri are domnia sa, dar fără îndoială în perioada următoare o să discutăm şi aceste lucruri”.

În ceea ce privește dispoziția de a face un compromis pentru un candidat comun la Cotroceni, Tăriceanu a declarat că mereu a susţinut că e important ca prezidenţiabilul coaliţiei să fie acela care are cele mai mari şanse să îl învingă pe Klaus Iohannis. “Ideea pe care eu am vehiculat-o de multe ori în public, eu am spus că noi trebuie să găsim acea soluţie care ne dă cele mai mari şanse ca să îl învingem pe actualul preşedinte. Deci discutăm orice”, a explicat preşedintele ALDE.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger