AcasăNewsTariceanu, niciodata presedinte

Tariceanu, niciodata presedinte

Al doilea om din stat se hraneste cu iluziile ca ar putea fi, vreodata, presedintele Romaniei

Niciodata nu mi s-a parut ca Tariceanu ar fi convins ca PSD este tot ceea ce asteapta el de la viata. A avut mereu un joc duplicitar, adesea la limita si slab escamotat. Nu mi s-a parut nici ca s-ar da in vant dupa politicile si strategiile PSD. Cred ca le accepta numai pentru faptul ca, fara PSD, el si partidul lui si-ar pierde stralucirea. Aia care e. Atata cata e. Si, sa o recunoastem, Tariceanu nu a reusit niciodata sa fie motorul principal, sa fie pe post de locomotiva. A fost doar vagonul, poate de lux, atasat la o garnitura mai mare. O pozitie care, de fapt, nu l-a solicitat  in exces si in care s-a simtit confortabil.

Al doilea om din stat se hraneste cu iluziile ca ar putea fi vreodata presedintele Romaniei

Este un adevar peste care se trece cu destul de mare usurinta astazi. Asa a fost si pe vremea lui Basescu, asa este si acum. Nu cred ca Tariceanu poate face dovada faptului ca in coalitia de guvernare el ar duce greul.

Avertismentul ce nu trebuie uitat

Ca cetateanul Calin Popescu Tariceanu are si momentele lui de cinism nu stiu cat e de condamnat. Toti le avem, uneori involuntar. Dar o intamplare din trecut imi staruie in minte, cunoscuta de ceva oameni. E o intamplare in care nemernicia s-a impletit cu lipsa de inspiratie. Impresia asta nu a reusit sa mi-o stearga niciodata. Nici el, nici altii. Nu-mi dau seama cat de bine ii pica un scurt remember. Dupa ce s-a dovedit ca Dan Amedeo Lazarescu, tatal lui adoptiv si una din vocile liberale autentice, care facea Parlamentul sa incremeneasca atunci cand lua cuvantul, ei bine, dupa ce s-a dovedit ca Lazareascu a fost informator al Securitatii, Tariceanu a avut cea mai mizerabila replica: „Nu e tatal meu adoptiv, e sotul mamei mele”. Sigur ca nu este cartea lui de vizita, dar atarna greu. Cred ca este mai degraba un avertisment pentru orice partener. Daca si-a tradat tatal, fie el si adoptiv, ce l-ar impiedica sa o faca si cu un partener politic?

Candidat comun? Exclus!

Chiar daca isi imbraca jocul duplicitar in explicatii frumos ambalate, se vede cu ochiul liber ca il racaie traiul la comun cu Liviu Dragnea. Ambitiile lui depasesc sfera unui parteneriat onest. Tentatia puterii este suficient de mare ca nici el sa nu-i reziste prea mult. Nu o spune deschis, dar se simte ca o candidatura la fotoliul de la Cotroceni este ceea ce cauta si isi doreste. Asta ar insemna o rupere a coalitiei de guvernare, caci Dragnea are si el orgoliile lui si nu ar accepta. Nu cred in povestile cu ne vom consulta impreuna si o sa stabilim eventual un candidat comun. Chiar daca Liviu Dragnea nu ar putea candida, si nu ar fi exclus, ma gandesc ca nu ar sta cu mainile in san si ar fi de acord ca cel mai mare partid sa nu aiba propriul candidat. Atunci, scandalul in PSD ar fi mare cat Carpatii.

Ca steagul salvamarilor

Calin Popescu Tariceanu nu poate fi obligat sa-si insuseasca doctrina PSD. Si nici nu ar avea cum sa o inghita pe nemestecate, atat timp cat reprezinta o formatiune de sorginte liberala, atat timp cat, de-a lungul vremii, a atacat partidul lui Dragnea, indiferent cum se numea. Uneori, chiar brat la brat cu Traian Basescu. Ca apoi, dintr-o data, un amor nebun? Cine si de ce ar crede-o? Tariceanu, evident, gaseste repede explicatii pentru parteneriatul cu PSD, de genul luptam impreuna impotriva statului paralel. Foarte frumos, foarte bine, dar niciodata nu o sa il auzim spunand ca desprinderea de PNL l-a cam lasat in vant, fluturand ca steagul salvamarilor.

Ce usor se pierde tot

Numarul deputatilor si senatorilor ALDE constituie un punct de sprijin pentru PSD, fara discutie. In lipsa lor, partidul lui Dragnea ar pierde majoritatea. Dar aceasta se poate pierde si daca gruparea disidenta a Gabrielei Firea s-a rupe de partid. Probabil ca Liviu Dragnea si greii din PSD au suficiente resurse si modalitati de depasire a cotei de avarie. Daca Tariceanu va diviza coalitia de guvernare, mergand pe un drum pe care nu il declara, desi i se intuieste directia, in mod cert va avea un beneficiu de imagine. Dar nu mai mult de doua saptamani, dupa care se va duce pe panta descendenta. Nu are suficienta forta si nici adepti care sa il propulseze mai departe. Va sfarsi intr-o alianta de compromis, din care nu e sigur ca isi va reveni vreodata. Vorba unui pesedist cu greutate: „daca se rupe de noi, PSD chiar ar pierde majoritatea. Dar Tariceanu va pierde tot”. Tariceanu presedinte? Niciodata.

author avatar
Valentin Boeru
2.152 afisari

13 COMENTARII

  1. In prezent un candidat cu sanse reale sa bata dreapta politica,din partea psd,ar fi ministrul justitiei,asta numai daca il scapa pe dragnea de dosarele fabricate de mafia din justitie aflata la ordinele stapanilor Coloniei.Cu toate ca nu am mai votat cu stanga din 1990 este posibil sa-i dau votul acestui profesor universitar doctor,care le are cu pregatirea profesionala la un nivel ce l-a propulsat pe merit in ccr.Si de fapt nu mi-as da votul celor de stanga,ci as vota cu un tehnocrat ce nu esste si nu se va angaja politic.

    • Cobe , cum naiba l-ai IEVALUAT pe „tehocratul„ asta care a distrus Justitia romana prin servilimul neabatut afisat ? Asta intra in cartea neagra a istoriei Romaniei la categoria fosile staliniste uitate de Dumnezeu si ratacite de turma de procurori tortionari a anilor 50 . O tara intreaga il huiduie si studentii de la Iasi refuza sa-l vada la Universitate si tu ii ridici osanale ? Nu e angajat politic cand ia pozitia teslei in fata lui Tariceanu si-l duce cu zaharelul pe Dragnea , asta ce executa orbeste ce i se comanda cu riscul de a se face de cacao pe tot mapamondul ? Cobe , de ce nu-ti vezi tu de problemele tale , de ce nu vrei sa imbatranesti frumos , sa mergi la slujbe si sa te spovedesti preotului pentru pacate si sa-ti faciliteze intalnirea cordiala cu Godot , Marele Anonim ? Esti nelipsit cu comentarii la majoritatea articolelor din National , esti modest si te multumesti cu 3 copeici de postare , cat mai multe postari sunt un mic ajutor sa te descurci de hleb , samagon si mahoarca , vine iarna si greirasul e nud , din primavara pana acum tot a cantat la scripca . Ai bagat muraturi , ai lemne de iarna ?

      • Degeaba iti schimbi numele, repertoriul te da de gol: plat, ieftin, rasuflat si cu obsesii aduse de vantul din stepa kalmîka. Se vede ca o regreti.

        • Surioara Ruxandra , ai uitat ca esti budista si-ti tragi obarsia din triburile noastre de targuti , hosuudi , durbeti , barguti , buzavi , kevaiti si naimani ? Nu te mai lua de altii si nu te mai fandosi , ochii oblici te dau de gol. Pune mana pe cratita ,lasa postarile , ne faci neamul de ras . Executarea !

      • Domn Boeru , gata cu Iohannis , toate tunurile pe Tariceanu ? S-a dus luna de miere si urmeaza aia de miroase a hazna , se rupe caruta si trebuie biciuit unul din tandemul hais- cea ? Nu aduce ora ce aduce clipa , a inceput zbaterea balaurului inainte sa-si dea obstescul sfarsit . Tic-Tac , Tic-Tac , Tic-Tac…!

    • Discursul lui Barna , ieri , 30 oct.2018 , in Camera Deputatilor in timpul motiunii simple depusa impotriva ministrului Justitiei (era in sala ): „ Domnule Tudorel Toader , ati acceptat sa deveniti impresarul unui infractor condamnat penal si al gruparii pe care acesta o reprezinta . ATI DEVENIT AVOCATUL PENALILOR , UN SATRAP AL JUSTITIEI . Daca Dragnea are scuza ca trebuie sa scape de puscarie , daca doamna Dancila nu intelege ce se intampla in GUbern , dvs.nu aveti nici o scuza . Intelegi foarte bine NEMERNICIA POLITICA PE CARE O FACETI ROMANIEI . Independenta Justitiei nu inseamna Tudorel Toader . Ati dat-o afara pe Codruta Kovesi , unul din cei mai buni procurori . Propuneti acum revocarea lui Lazar pentru A SUBORDONA PROCURORII REGIMULUI PSD . Daca veti intra in istorie , veti ramane in memoria nationala ca OMUL CARE A SILUIT LEGILE PENTRU DISTRUGEREA STATULUI DE DREPT .„

      • Adu-ti aminte de replica lui Cocosila din „Morometii”: Hai, ba, ca esti prost. „da’ de ce, ba ?” „Pentru ca esti prost!”

        • Florine , problema ta daca il consideri pe Barna prost , vedem cine rade la urma , omul si-a expus parerea fireasca ca un reprezentant al Opozitiei , ca deranjeaza anumiti asistati sociali cu colectii de galeti rosii e alta mancare de peste .

    • Mai tare Tariceanu ca Dragnea ,motiunea impotriva lui Toader a cazut , problematic sa mai fie remaniat Tudorel si Dragnea sa o puna pe Carmen Dan sau Nicolicea ministru Justitiei ca sa dea OUG pe gratiere si amnistie . Cartile sunt tot la Tariceanu , il joaca pe degete pe Dragnea cu sprijinul celor 40 de pucisti din PSD .

  2. Ruxandro , fiindca m-ai facut badaran , te asteapta excomunicarea , te trimitem la inuiti sa le dai cu sictir dupa bunul plac , fa-ti bagajele !

  3. Ați zice totuși că Boeru și l-ar dori pe Tăriceanu președinte , probabil prin Vanuatu ?

  4. Ați zice că în condițiile acelor vremuri, când Popescu Tăriceanu obținea funcții politice importante, Amedeo Lăzărescu îi făcea o recomandare lui Popescu Tăriceanu, pentru comuniștii și securiștii care ulterior i s-au alăturat, la ALDE ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger