AcasăNewsTăriceanu: Ne-au copt-o de mult pesediștii

Tăriceanu: Ne-au copt-o de mult pesediștii

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri seară, că planul PSD de a-şi desemna propriul candidat la alegerile prezidenţiale nu este rezultatul ultimelor două-trei zile, ci este un plan care a fost lucrat de multă vreme”.

Călin Popescu Tăriceanu Foto Facebook

Tăriceanu afirmă că ALDE nu este legat ombilical de guvernare, dar le-a transmis colegilor că este responsabilitatea lor să asigure stabilitatea.

El a vorbit și despre faptul că a fost dezamăgit că PSD şi-a desemnat candidat propriu la alegerile prezidenţiale, deşi în ultimul an şi jumătate s-a discutat altceva.

„Decizia PSD-ului de ieri, de a-şi desemna propriul candidat, pentru unii a fost surprinzătoare, pentru mine nu a fost surprinzătoare pentru că am fost şi eu şi colegii mei în măsură să analizăm declaraţii, poziţionări, plus alte informaţii care ne-au făcut să ne dăm seama că acest plan de a desemna un candidat propriu nu este rezultatul ultimelor două, trei zile, ci este un plan care a fost lucrat de multă vreme”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta a firmat că partenerii de coaliţie „au câteodată două agende”, transmițându-i Vioricăi Dăncilă că relaţiile se vor strica.

„I-am spus acest lucru doamnei Dăncilă: dacă până acum coaliţia nu a funcţionat la parametri optimi, nu vă aşteptaţi ca după campania electorală lucrurile să se amelioreze. Riscurile sunt să se deterioreze şi mai mult relaţia, care în multe locuri e foarte tensionată”, a conchis Tăriceanu.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană