AcasăNewsTariceanu: Maior face de multa vreme deservicii Romaniei

Tariceanu: Maior face de multa vreme deservicii Romaniei

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca ambasadorul Romaniei in SUA, fostul director SRI George Maior, „face de multa vreme deservicii tarii sale” si a apreciat ca din acest motiv ar trebui schimbat din functie.

„George Maior face de multa vreme deservicii tarii sale, in primul rand a facut deservicii in calitate de director al SRI si nu inteleg nici acum de ce pentru aceste lucruri a meritat sa fie recompensat cu functia de ambasador la Washington, unde a continuat sa faca aceeasi politica pe care a facut-o si in perioada in care era sef la SRI. Dupa parerea mea, ar trebui schimbat din functie, numai ca schimbarea din functie a domnului Maior nu depinde de Ministerul de Externe. Dupa cum stiti, e un mecanism mai complicat care presupune decretul de rechemare care trebuie semnat de Presedinte si contrasemnat de prim-ministru. Cu asemenea ambasadori, Romania o sa continue sa figureze in randul tarilor cele mai corupte pentru ca asa au hotarat domnii Maior, Coldea si altii ca sa puna aceasta eticheta pe fruntea Romaniei”, a declarat, marti, la Parlament, presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu. Tariceanu a mai spus, cu referire la Maior, ca intra in categoria persoanelor care actioneaza „impotriva interesului national” si care au adus Romania in situatia sa aiba in plan extern „handicapul” etichetei de coruptie. „ Eu nu iert asemenea lucruri din partea celor care spun ca sunt romani si reprezentanti ai Romaniei. Nu poti sa procedezi in asa fel impotriva interesului national, impotriva interesului tarii, impotriva propriului popor”, a adaugat presedintele ALDE.

author avatar
National
195 afisari

1 COMENTARIU

  1. Or mai fi înregistrările televiziunilor cu, Popescu Tăriceanu, Monica Macovei, Traian Băsescu, grupul de la Cluj, Vasile Blaga, etc., când strigau împotriva corupției și mergeau și pe la ambasadele occidentale să reclame corupția politicienilor din România ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger