AcasăNewsTariceanu le cere ambasadorilor sa faca ”ciocu’ mic”

Tariceanu le cere ambasadorilor sa faca ”ciocu’ mic”

Seful Senatului le-a recomandat ambasadorilor amatori de dat verdicte si sfaturi sa stea in barca lor diplomatica si sa faca mai putine valuri publice

Seful Senatului s-a intalnit cu ambasadorii tarilor UE la un mic dejun de lucru. Prilej cu care i-a poftit pe acestia sa-si transmita ”experientele nationale” pe ”canalele consacrate de reglementarile si cutumele diplomatice”. Respectiv nu prin intermediul unor declaratii publice.

Seful Senatului le a recomandat ambasadorilor amatori de dat verdicte si sfaturi sa stea in barca lor diplomatica si sa faca mai putine valuri publice

Recomandarea facuta de Calin Popescu Tariceanu vine dupa ce ambasadele a 12 state (Belgia, Canada, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia si SUA) au trimis o declaratie comuna in care au facut apel la ”toate partile implicate” in modificarea Codurilor penale sa evite schimbarile care ar putea slabi statul de drept si afecta capacitatea Romaniei de a lupta contra infractionalitatii si coruptiei. Demersul, care excede total practica diplomatica, a fost sanctionat promp de Tariceanu, la micul dejun luat cu ambasadorii.

Hans Klemm SUA

„Am recomandat acelor misiuni diplomatice care doresc sa impartaseasca din experienta nationala in domeniile de referinta aflate pe agenda cetatenilor si implicit a Parlamentului, sa comunice cu autoritatile pe canalele consacrate de reglementarile si cutumele diplomatice astfel incat relatiile bilaterale sa fie cultivate in spirit amical si de respect reciproc”, a precizat Tariceanu, ulterior intilnirii, pe contul sau de Facebook.

Cu MCV si Schengen cum ramane?

Liderul ALDE nu s-a multumit insa doar sa dea peste nasul ambasadorilor care au incalcat orice cutuma diplomatica doar cu lansarea publica de critici si observatii, ci le-a amintit acestora si ca ca Parlamentul este ”forul legislativ si reprezentativ suprem si institutia care are legitimitatea si responsabilitatea de a adopta legi prin care sa fie asigurate independenta justitiei si respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor Romaniei”.

Stella Ronner Grubacic OLANDA

Altfel spus, Tariceanu le-a transmis ambasadorilor sa o ia mai usor cu pianul pe scari atunci cand nu sunt de acord cu modificarea legislatiei juridice si penale, de exemplu. In plus, co-liderul coalitiei de guvernare le-a batut obrazul partenerilor nostri straini pe tema MCV si a admiterii Romaniei in Schengen.

Paul<br >Brummel<br >Marea<br >Britanie

Doua chestiuni cu care Romania este aburita de ani buni din moment ce MCV-ul se prelungeste sine die (de cand a fost transformat dintr-un mecanism tehnic intr-unul politic, dupa cum sustine Tariceanu) iar poarta ca Parlamentul este forul legislativ si reprezentativ suprem si institutia care are legitimitatea si responsabilitatea de a adopta legi prin care sa fie asigurate independenta justitiei si respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor ne este ba intredeschisa, ba trantita in nas in functie de umorile si interesele economice ale unor state UE.

author avatar
Simona Badulescu
817 afisari

3 COMENTARII

  1. Tariceanu,

    singurul ce tine steagul sus din actuala putere din Romania!
    Tratati-l asa cum merita – va fi noul presedinte, si primul care nu va face de ras Romania!

    • Ești de plâns! Trădiceanu, CEA MAI MARE JIGODIE NAȚIONALĂ, LA EGALITATE CU BĂȘESCU!
      Dă-ți peste gură!
      Sper ca odiosul cu șorț matlasat și mănuși care să-i acopere sângele românesc de pe mână, să nu iasă în veci președinte, decât dacă ambasadele vor face ”Ciocul mic! ”(sâc!)pentru fraieri ca tine, care cred tot ceea ce văd și aud.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger