AcasăNewsTariceanu, la un pas de a ramane fara imunitate

Tariceanu, la un pas de a ramane fara imunitate

Comisia Juridica a Senatului a recomandat, ieri, sa se ridice imunitatea lui Calin Popescu Tariceanu, acuzat de DNA ca a primit mita, indirect, 800.000 de dolari. Plenul Senatul va decide, insa, daca va lua acesta hotarare. Suparat pe decizia celor din Comisie, Tariceanu a avut, ieri, mai multe discutii aprinse cu mai multi parlamentari dar si cu sefa Guvernului, Viorica Dancila.

Robert Cazanciuc, unul dintre membrii Comisiei, a declarat ca in acesta cauza ”mingea e in plenul senatorilor”. ”Avem un vot neutru, au fost trei voturi pentru, doua abtineri si un vot impotriva. Noi, Comisia juridica, vom propune plenului Senatului efectuarea urmaririi penale fata de domnul Tariceanu, urmand ca plenul Senatului sa decida in consecinta”, a declarat Cazanciuc. Potrivit anchetatorilor, in dosar se deruleaza si alte verificari fata de mai multe persoane pentru complicitate la luare de mita, iar in ceea ce il priveste pe demnitar, actualmente senator, efectuarea urmaririi penale pentru infractiunea de luare de mita era conditionata de obtinerea unui aviz din partea Senatului. DNA a solicitat Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale  si retinerea pe numele lui Calin Popescu Tariceanu. Procurorii au anuntat ca presedintele Senatului este acuzat ca ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentantii unei companii austriece pentru a incheia mai multe acte aditionale la un contract comercial, banii fiind folositi pentru campania electorala. Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al carui nume a fost legat si dosarul Microsoft, in care au fost implicati mai multi demnitari romani.

author avatar
Ramona Feraru
256 afisari

2 COMENTARII

  1. Canalia are noroc desi merita sa infunde mititica pentru tot cea facut in politica sau macar pentru vanzarea rezervelor de petrol din M Neagra inainte de terminarea procesului de la Haga cu Ucraina.
    Majoritatea parlamentara subreda sta si in mana motociclistului ,asa ca o mana spalape alta siscapa escrocul de proces deocamdata .Cu tot avizul comisiei de pierdere a imunitatii PSD tine in mana votul in plen ,asa ca jocul la doua capete continua .
    Cum opozitia este doar cu FRECTIA LA UN PICIOR DE LEMN istoria ramine o poveste .

  2. O poveste care poate fi citita in cele 3% de voturi anulate. Din acea istorie nepotii nepotilor vor veda si intelege setea romanilor de schimbare imediata ce inseamna imediat la vremea scrisa, a clasi politice. Dar stupid nu se facea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger